Rindal IL har rustet opp Igltjønna skistadion for rundt seks millioner kroner. I fjor ble det arrangert langrennscross med 60 deltakere på den nye stadion, men søndag var det duket for en skikkelig ilddåp da Rindalsrennet med 270 påmeldte skulle arrangeres i nye løypetraseer og ny stadion. Rennleder Håkon Solvik forteller at arrangementet gikk fint, men at det fortsatt er litt småtteri å justere til neste renn.

- Stort sett så gikk det veldig fint. Vi hadde kanskje litt logistikkproblem når det meste var nytt og det ønsker vi å forbedre oss på. Det var litt småtteri, men ellers gikk det veldig fint, sier Solvik.

Nye traseer

Vanligvis har Rindalsrennet hatt en ganske flat profil, men denne gangen fikk deltakerne prøve seg på en langt mer kupert løype som minner mer om et verdenscuprenn.

- Det er en helt annen type løype en det vi har hatt tidligere. Det var ganske flatt før, men nå har vi løyper som er godkjent til internasjonal standard. Emil Iversen uttalte at dette var en profil som de kan møte i verdenscupen, så det passet nok bra for han å få gå her. For de litt yngre, så kan det kanskje ha blitt litt tungt, så vi får se hva vi gjør til neste gang for de yngste klassene. Det positive med slike løyper er at det blir en god treningsarena for våre lokale løpere, slik at de oftere kan legge treningen lokalt, sier Solvik.

270 påmeldte

I fjor var det over 500 som stilte til start i Rindalsrennet, men i år ble ikke rennet arrangert som kretsrenn og da blir konkurransen om løperne tøffere. I de yngre klassene var det god påmelding, mens det var litt tynnere startfelt i de eldre klassene. Solvik var likevel godt fornøyd med antall deltakere.

- Vi fryktet at det kunne komme mindre, så vi er godt fornøyd med de 270 som hadde meldt seg på, sier Solvik.

Nesten en halv meter med snø gjorde at rennet aldri var i fare. I fjor måtte det flyttes på grunn av snømangel.

- Det var mye snø og i tillegg kom det seks-syv centimeter kvelden før rennet. Det gjorde det ble litt løst underveis, men en kan ikke klage når først kommer snø, sier Solvik.

Viktig bidrag

I fjor stilte Johannes Høsflot Klæbo på Rindalsrennet og i år var det landslagsløper Emil Iversen og Kari Øyre Slind som kastet glans over årets arrangement. Begge de to stakk, ikke overraskende, av med suverene seiere i sine klasser. Solvik synes det er artig at meriterte løpere velger lokale skirenn.

- Vi setter stor pris på at slike profiler møter opp her. Det er viktig for sporten at de også kan vise seg i lokale skirenn. Det tror jeg sporten har mye igjen for, sier Solvik.

Lokale prestasjoner

Mens Iversen og Slind var komfortabelt i seniorklassene, var det flere lokale skiutøvere som gjorde sakene sine bra i de aldersbestemte klassene.

Av lokale utøvere utmerket Erik Løfald fra Rindal IL seg positivt med en sterk fjerdeplass i 16-årsklassen. Tett fulgt av Sivert Tjelle Wullf fra Børsa IL på en 5. plass.

Mali Eidnes Bakken fra Rindal IL gikk inn til 2. plass i 15-årsklassen.

I 13-årsklassen for jenter leverte Helga Tungen fra Orkdal IL et godt løp og ble til slutt nummer 2.

I 13-årsklassen for gutter tok Morten Grut fra IL Nor en sterk 3. plass.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255