Etter en fotballkamp på høstsesongen i 2017 skal en kvinnelig fotballspiller ha blitt utsatt for seksuell trakassering av en dommer i STs nedslagsfelt. Trøndelag fotballkrets fikk en rapport fra klubben hvor den fornærmede spilleren spiller, tidligere i høst. Daglig leder i Sør-Trøndelag fotballkrets, Jan-Roar Saltvik, kan si følgende om saken.

- Etter at vi fikk rapport fra klubben, har vi vært i kontakt med Trøndelag politidistrikt for å diskutere hvordan vi skulle ta saken videre, sier Saltvik.

- Ikke fysisk

Trakkaseringen skal ha skjedd etter at fotballkampen var over, men Saltvik vil ikke gå i detaljer på hva som er blitt gjort.

- Dette er en sak som er konfidensiell. Jeg kan si at det dreier seg om seksuell trakassering og at det ikke var snakk om noen fysiske tilnærminger.

- Har saken blitt politianmeldt av den fornærmede?

- Slik som vi forstår det, så har ikke kvinnen anmeldt saken og det er ikke blitt en straffesak ut av det. Det er i hvert fall den informasjonen vi har, sier Saltvik.

Utestengt til juli

Fotballdommeren er blitt dømt for brudd på NFFs lov som omhandler straffebelagte handlinger paragraf 11.3 b): Utøver rettsstridig vold, begår seksuelle overgrep eller seksuell trakassering, eller opptrer uredelig eller uhøvisk.

Han får ikke dømme fotballkamper igjen før 1. juli 2018.

- For å være proaktiv og for å vise at vi har tatt affære, så er han blitt utestengt til sommeren. Vi har også sett på at det må være rom for at den aktuelle dommeren kan endre adferd og kan komme tilbake og dømme kamper igjen, sier Saltvik om utestengelsen på litt over et halvt år.

PS! ST har vært i kontakt med den aktuelle fotballdommeren, men han uttaler at han har lagt saken bak seg og ikke ønsker å kommentere saken.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255