Det lykkes ikke å gå helt til topps for Lars Hol Moholdt, verken på sprinten eller mellomdistansen på Sjusjøen denne helga.

- Det var en interessant løype med mye veivalg, hvor det var vanskelig å få den helt gode følelsen. Men jeg synes likevel at jeg lyktes brukbart, sier Lars Moholdt etter helgas mellomdistanse i skiorientering på Sjusjøen.

Sekunder bak

I konkurransen med World Ranking Event-status var Moholdt i dag – som under sprinten i går – nest best. Erik Rost fra Sverige var i går 16 sekunder kjappere enn den norske ski-o eneren, mens det i dag skilte bare fem små sekunder fra Rost på toppen av resultatlisten til Moholdt på andreplass.

- Det viktigste er at jeg går gode konkurranser, noe jeg føler at jeg har. Så får jeg heller leve med at Erik Rost har marginene på sin side denne helgen, sier Moholdt og legger til:

- Om jeg har marginene – og sekundene – på min side når det virkelig gjelder – under EM, er det greit.

Skal terpe teknikk

For å få marginene til å «bikke» i sin favør fremover, blir det nå noen dager med terping på teknikk i løypenettet på Sjusjøen – sammen med resten av landslaget:

- Det er noe småplukk teknisk både i dag og i går, som jeg bør få orden på, og nå kan vi bruke de nærmeste dagene til å få jobbet med ski-o teknikken. Vi skal unytte løypenettet for det det er verdt, så blir det noen «mengdeøkter» på langrenn i tillegg, sier Moholdt.

Etter svensk seier – både i dag og i går til duoen Erik Rost og Tove Alexandersson – er det hevet over tvil at landslagssamlingen frem til onsdag blir med full fokus og god kvalitet.

Og Moholdt legger på noen dager ekstra med kvalitetstrening på Sjusjøen før han returnerer til Finland, hvor han bor.

Går slag i slag

Deretter blir det julefeiring ispedd konkurransetrening – uten ski-o stativ.

- Jeg kommer nok til å gå et par langrenn i Romjulen for å «slipe» litt på farten, før det blir tilbake igjen til Norge første helgen over nyttår når det er klart for ski-o-treff. Deretter går det slag i slag, med NM-langdistanse og etter hvert også EM.

Og skal det bli medaljer når en kommer dit, er det gjerne nødvendig med et løft fra prestasjonene under helgens nasjonale åpningshelg.

- Totalt sett er jeg mellomfornøyd, men det er fremdeles noe å jobbe med.

Kjenner vi Moholdt rett har han allerede startet jobben, og vil være klar til å revansjere seg mot Rost og de andre svenske løperne ved neste korsvei.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255