Hemne/Halsa/Snillfjord

Det sier varaordfører Bernt Olaf Aune i Snillfjord. Han er kommunens representant i fellesnemnda. Ordfører John Lernes sitter i fellesnemnda for Orkland og Snillfjord/Hitra.

— Et bra team

For den delen av Snillfjord som blir en del av Heim kommune, er det viktigste å opprettholde skole og barnehage.

Intensjonsavtalen som tidligere er inngått slår fast at begge skal bestå.

— Ros til prosjektleder Torger Aarvaag som nå utfyller intensjonsavtalen med mer innhold. Nå er det et felles ansvar for alle tre kommunene å få til en god tjenestestruktur i nye Heim, sier Aune.

Han mener også rapporten som ble lagt fram om tjenestestruktur er godt balansert.

— Slik må den være nå, alle detaljene kan ikke være på plass ennå. Likevel skiller den på at kommuneledelsen må være på kommunesenteret Kyrksæterøra, og på de tjenestene som krever nærhet til folk der de bor, sier han.

Aune er sikker på at kvaliteten på tjenestene skal bli minst like god som i dag, og at det ikke er viktig for brukerne hvor de er styrt fra.

— Det er flinke folk i alle tre kommunene, og jeg er sikker på at vi skal skru sammen et bra team.

Desentralisert

Ordfører Ola Rognskog er glad for at rapporten om tjenestestruktur slår fast at det fortsatt skal være lys i rådhuset i Halsa.

— Selv har jeg aldri vært bekymret for det, derfor er det nå bra at rapporten bekrefter at vi ikke tømmer rådhuset. Det får en viktig rolle i nye Heim kommune, sier Rognskog.

Han poengterer også at det er tre kommuner med et desentralisert tjenestetilbud.

— Det eneste unntaket er at Halsa har én skole. Det var et valg vi tok både ut fra økonomi og for å få et bedre fagmiljø. Ellers er tjenestene og tilbudene godt spredt rundt om i kommunene slik det er i dag, sier Rognskog, også han godt tilfreds med rapporten om tjenestestruktur.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300