Ole Johan Helland skal trene 5. divisjonslaget Buvik kommende sesong.

Helland hadde stor suksess da han trente KIL/Hemne i 4. divisjon sist sesong. Laget hadde mistet en rekke spillere, men vartet opp med god angrepsfotball og kjempet om opprykket til siste slutt. Dessverre gikk det ikke KIL/Hemnes vei som må spille i 4. divisjon også neste år.

Helland var ikke ønsket som hovedtrener for herrelaget kommende sesong og KIL/Hemne ansatte Daniel Krogstad. Dermed åpnet det seg rom for å hente Helland til Buvika.

Snart i mål

- Han sto ikke på lista vår i utgangspunktet fordi vi ikke trodde han var tilgjengelig. Men da vi så han var ledig, tok vi kontakt umiddelbart og til slutt fikk vi signert han, sier Bård Stenseth som er leder for gruppa som har fått ansvaret for å få til neste års treningskabal for gutte-, junior- og seniorfotballen i klubben.

Den nye Buvik-treneren, som for øvrig er far til RBK-stjerna Pål André Helland, ser fram til å komme i gang med laget.

- Jeg håper å være med på å snu en negativ trend i Buvika. De har rykket ned to år på rad. De mangler vinnerkulturen som de tidligere hadde, sier han.

Utvikling

- Hva er ambisjonene for sesongen?

- Det er ikke alfa og omega og rykke opp med en gang. Nå må vi først skape en arena for utvikling i klubben. De har jo blant annet et godt 16-årslag, og for dem og juniorene skal det være stas å være på A-laget, sier Helland.

- Er du flink til å gi unge spillere sjansen på et høyere nivå?

- Ja, jeg mener det. Er du god nok, er du gammel nok. Men det holder ikke bare å være ung og god. Du må tåle den fysiske biten om du skal spille seniorfotball, advarer hemnværingen.

Tre ganger i uka

Han ser for seg at A-laget skal trene tre ganger i uka fra nyåret. Været avgjør hvor treningene blir, men aktuelle arenaer er Bankhallen på Melhus (innendørs fotballhall), innendørs på Eliløkken i Børsa, kanskje idrettsparken på Orkanger, og selvsagt i eget anlegg dersom det er mulig (har ikke varme i kunstgresset).

- Tar du med deg KIL/Hemne-spillere til Buvik foran sesongen?

- Nei, sånt gjør jeg aldri. Det synes jeg er helt feil, sier han.

- Hvem blir assistenttreneren din?

- Det er så langt ikke bestemt! Det får vi ta en runde på etter hvert med ressursgruppe som er satt ned for å få litt sving på fotballen der ute igjen, sier Helland.

- Du er jo kjent for å være en trener som dyrker offensiv fotball. Vil du videreføre dette i Buvik?

- Ja, det gjør jeg bestemt! Det blir ikke lavtliggende 4-5-1, men høytflygende 4-3-3, for å si det sånn, humrer han.

Trenere på plass

Etter fjorårets sesong sto Buvik på bar bakke uten trenere for verken guttelaget, juniorlaget eller seniorlaget. Etter utallige telefoner og mye jobbing begynner brikkene å falle på plass.

Morten Aftreth og Stian Øyås har fått hovedtreneransvaret for G16-laget som nylig kvalifiserte seg for 0. divisjon.

- Dette er jo to spillere med bred spillererfaring og vi er glade for at de tok ansvaret for guttelaget, sier Stenseth.

For juniorlaget har det blitt engasjert to unge trenere i Erik Viggakleiv og Ørjan Nilsen som får med seg Kent Martinussen på laget.

- Dette er to meget ambisiøse trenere som er veldig opptatt av trenervirket. Vi har jobbet mye med å få på plass en kabal og nå gjenstår litt av støtteapparatet rundt lagene, sier Stenseth.

Årets KIL/Hemne-trener Ole Johan Helland blir ny trener i Buvik. Foto: John Storholt