Og det var nok det som gjorde romjulskonserten så god, nettopp dette at den var så mangfoldig, så variert. Jo, julemusikk, julesanger og mer generell kirkemusikk var det absolutt, men musikken ble framført på så ulike måter at det ga konserten et stort spenn.

Stemningen var allerede satt da folk kom inn i kirka. Ved koret satt Ton van den Broek og spilte harpe; en nydelig inngang på en julekonsert.

Solfrid Gulla (kornett) og organist Gretha Loe drysset Frode Alnæs’ fantastiske «Vita Lux» over publikum fra galleriet. Denne ble avløst av Caritatis sin «Kjem du med håpet julenatt» av Havåg og Sommerro – en vakker sang der Eva Angvik-Kristiansen var sangsolist med Gretha Loe og Jørn Bjørnaas på henholdsvis orgel og saxofon.

Fine opplevelser på rekke og rad

Så kom de på rad og rekke: Vokalgruppa Caritatis med dirigent Oddrun Gisnås leverte flere avdelinger med to eller flere nummer i hver. «In dulci jubilo» à capella ble en stor opplevelse. Også «Et barn er født» i Iver Kleives fine arrangement var en av kveldens fineste. Her fikk Caritatis musikkstøtte av Johanne Bjørkhaug på piano. Deretter Olavs Menn med dirigent Lars Eggen. Koret består av karer med kraftfulle stemmer, men de kan også synge så sart, så sart. Nordqvists «Jul, jul, strålande jul» og ikke minst «Lovsyng Herren» (J. Reading) ble fine opplevelser.

Dirigent Lars Eggen er selv en god sanger. Han framførte Henning Sommerro og Edvard Hoems altfor lite kjente «Den fattige Gud» - gripende! Eggens utilslørte publikumsfrieri med «When You wish upon a Star» ble godt betalt med trampeklapp og bravo-rop.

Nye opplevelser, nye minner

Meldal har fått fram mange unge musikere. En av dem er Irene Snuruås, som sammen med Lars Eggen sto for kveldens morsomste innslag med Odd Nordstogas herlige «Jolesong».

Personlig ble det Trygve Hoffs «Nordnorsk Julesalme» og den gamle folketonen «Mitt hjerte alltid vanker» som grep meg aller mest. Den første gripende framført av de to skolevenninnene Johanne Bjørkhaug (nå organist) og Irene Snuruås (nå klassisk sanger). Den andre et nydelig samspill mellom Gretha Loe på orgel og Jørn Bjørnaas på saxofon.

Olavs Menn og Caritatis startet den storslåtte avslutningen med «As Torrents in Summer» av Elgar/Longfellow. Så ble alle med på Adams «Julsång» der Lars Eggen og Irene Snuruås var solister.

Når så publikum fikk bli en del av koret på «Deilig er jorden», der solistene nesten løftet taket av kirka, ble kvelden så god som den kunne bli. Caritatis og de gode vennene sendte hver og en ut i vinterkulden med nye minner og fine opplevelser. For hele mennesket, altså.