Det ble ingen lokale seirer da det ble kjørt lunchtrav på Leangen torsdag, tredje juledag. Men det var ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. Det ble nemlig lokal andreplass i tre av de fem løpene.

Og for Mads Løfaldli var det all grunn til å synge Nora Bockstedts Melodi Grand Prix-vinner fra 1960, «Voi Voi» , da kaldblodsvallaken Voi Voi travet inn til sin beste plassering i karrieren. Med Per Einar Sørmo i sulkyen så det lenge ut til at Voi Voi skulle nå samme plassering som sangen, nemlig nummer én. Men ut på oppløpet måtte rindalstraveren gi tapt for Smedsrud Lynet, og dermed ble Voi Voi henvist til andreplass på kilometertida 1.36,1.

God debut

Sancus Cox er i bunn og grunn en god hest, men har ikke prestert all verden de siste par årene. Torsdag skulle hesten debutere for sin nye eier og trener, orkdalingen Vegard Lundstrøm Wolden, og hesten kvitterte med et veldig godt løp. Hesten avsluttet meget bra og kapret til slutt en sterk andreplass, som er det beste resultatet for hesten siden juni 2016, noe som indikerer at hesten har funnet et nytt gir etter å ha havnet i Woldens varetekt.

Svein Jonli og Ann-Karin Rostads Rapido GT har i likhet med Sancus Cox ikke levert på noppnivå i det siste. Torsdag travet imidlertid orkdalingen et meget sterkt løp for Inge Melby da han tok en fin andrepremie i V5-finalen.

I landstoppen

Onsdag ble det kjørt V75 på Bjerke, med blant andre seiersmaskina Valley Ivan på startstreken. Her møtte Theodorsen-traveren flere av landets aller beste varmblodstravere, deriblant Viking Va Bene, Pingus Vang og Pebbe Simoni. Fra et dårlig åttendespor havnet orkdalingen i de bakre rekker fra start, men leverte et råsterkt oppløp og knep en fin femtepremie verdt 8000 kroner.

Hvis man oppsummerer sesongen for stjernetraveren til John Einar Theodorsen, så er det ganske så lystig lesing. Valley Ivan vant 11 løp i 2017, og på landsstatistikken over eldre varmblodshester har han kun Wayne Brogård foran seg. Også når det gjelder landsstatistikken over innkjørte penger, så troner orkdalingen høyt. Med 650 575 kroner innkjørt, har hesten bare fire hester foran seg, deriblant verdensstjernen Lionel.

Lokale resultater Leangen:

2. løp: 8) Five Stars Genius 1.22,9g

3. løp: 2) Voi Voi 1.36,1, 5) Åmotslynet 1.36,8

4. løp: 2) Sancus Cox 1.17,2

5. løp: 2) Rapido GT 1.17,6, 5) Creek's Beauty 1.17,8

Kun Wayne Brogård har vunnet flere løp enn orkdalingen Valley Ivan i 2017. Foto: Arkivfoto