Hemne

Det er bare å skrive «opptatt» på onsdag 28. februar i dagboka. Da blir det en musikalsk opplevelse av de sjeldne i Hemne kirke. Det skal handle om selveste Elvis. Elvis Aaron Presley (1935-1977).

Denne kvelden får vi se og høre Stephen Ackles, Vidar Busk og Paal Flaata framføre låter i en sjanger som Elvis var ganske så stor på. Trioen vil få med seg Hemne Songlag på flere av låtene.

Tok helt av

Det er altså over 40 år siden Bob Stewart, kveldens studiovert i Radio Luxembourg, annonserte budskapet om at Elvis Presley is dead. Han ble 42 år gammel, og kniver med Beatles om den særdeles prestisjetunge tittelen verdens mestselgende plateartist.

Elvis kom ut med sitt første gospelalbum fire år etter gjennombruddet der han tolket velkjente kristne sanger. I 2015 bestemte trioen Ackles, Busk og Flaata seg for å lage «En storslått hyllest til Elvis». Dette skjedde i anledningen dagen Elvis ville ha fylt 80 år om han levde.

Planen var å holde 12–15 konserter i løpet av en tremånedersperiode. Nå er tre måneder og 12–15 konserter blitt til to år og nærmere 100 konserter. Det er planlagt intet mindre enn 80 konserter i 2018.

Gåsehud

Elvis ble ikke rik på gospelmusikk, men det var denne musikksjangeren som inspirerte ham gjennom karrieren, både som artist og filmstjerne.

Stephen Ackles, Vidar Busk og Paal Flaata er tre karer med langt på vei 100 års erfaring fra scenen og studio. De kan se tilbake på en lang rekke plateutgivelser. De skal ta publikum med inn i en verdens som ikke er mulig å gjenskape med originalen, men det vil være ei utfordring å finne bedre erstattere. De vil være garantister for litt gåsehud og musikalsk mimring.

Etter jubileet

Hemne kirke har lagt et begivenhetsrikt 2017 bak seg med en rekke aktiviteter i anledning kirkas 200-årsjubileum. Men så fortsetter de altså for bokstavelig talt full musikk inn i 2018 med denne høydaren av en konsert.

200-årsjubileet er over, men godbitene står fortsatt i kø i Hemne kirke. Foto: John M. Myrhaug