Vegar Leirvik Nesset

Bor: Buvika

Jobb: Kulturskolelærer i Hemne

Hva gjør du akkurat nå?

— I dag er jeg barnefri, så jeg bruker dagen på TV-serier jeg har på DVD. Jeg så på Dexter, en amerikansk krim, da du ringte.

Er dette en romjulstradisjon?

— Ja, jeg har noen slike maratondager i forbindelse med jula der jeg mimrer over serier jeg har sett før. Da er jeg alene hjemme, med kaffe, julekaker og marsipan som «TV-godt»!

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Det varierer, alt etter hvem som er på besøk. Men jeg liker å lage mat, eksperimentere, prøve nye ting. Både koking og baking er en hobby.

Hvor drar du helst på ferie?

— London! Og England generelt, så får sandstrendene i Syden seile sin egen sjø. I England oppsøker jeg ofte steder som er avbildet på ulike platecover – bare for å ha vært der hvor heltene har vært, liksom.

Da har du selvsagt krysset gangfeltet i Abbey Road?

— He-he, ja, det har jeg!

Hva leser du?

— Akkurat nå leser jeg «Tårer fra en stein», boka om Pål Waaktaar-Savoy, skrev av Ørjan Nilsson.

Hvem er din favorittpolitiker?

— Bjørnar Moxnes, leder i Rødt. Det er sikkert ingen hemmelighet at det er det partiet jeg stemmer på. Moxnes tør å trykke på knapper ingen andre tør å trykke på. Jeg hadde også sansen for Aslak Sira Myhre.

Hva opptar deg for tida?

— Urettferdighet, og da snakker jeg om hele spekteret, fra det helt store bildet til enkeltmennesker som blir tråkka på og som sliter i samfunnet. Så er jeg en stor tilhenger av frivillig arbeid.

Hvorfor bor du der du bor?

— Jeg har delt omsorg for mine to barn, og jeg vil at de skal gå i barnehagen og på skolen her i Buvika. I tillegg er det heller ikke lange turen å kjøre til Hemne på jobb.

Hva gjør du på fritida?

— Utenom å være sammen med barna, driver jeg med musikk hele tida. Enten spiller jeg for meg selv, eller så drar jeg på konserter.

Hvordan holder du deg i form?

— Ved å gå turer daglig. Jeg har prøvd alt det andre; løping, sykling og treningsstudio, men gåturer er det som funker for meg.

Har du et favoritt turmål?

— Nei, ikke noe spesielt. Men det bør være nærhet til sjø, da jeg liker det framfor fjellet.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Jeg kunne ha tenkt meg å reise mer. Jeg har alltid drømt om å se verdens sju underverker, og jeg kunne ha tenkt meg å kjøre Route 66 i USA, der jeg aldri har vært.

Hvis du skulle ha reist bort alene for ett år, hva ville du ha savnet mest?

— Helt klart mine to barn og kjæresten.

Hva angrer du mest på?

— Ja, si det... Kanskje at jeg ikke har hatt spisse nok albuer innenfor musikkindustrien. Jeg tror jeg er altfor snill, uten at det er en dårlig egenskap. Men det er ikke for seint å spisse albuene ennå heller!

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300