Både Amfi Orkanger, Oti-sentret og Falksenteret opplevde en omsetningsøkning i fjor sammenlignet med året før.

Det klart største senteret i vårt nedslagsfelt er Amfi Orkanger med sine 55 butikker. I fjor hadde de en omsetning på knapt 766,9 millioner, mot drøyt 744,5 millioner i 2016.

- Det er en økning på tre prosent. Vi må si at det var et bra år, med tanke på utfordringene vi møtte på slutten av året, sier senterleder Eva Johansen (bildet på åpningssida på artikkelen).

- Hvilke utfordringer snakker vi om?

- Netthandelen overtok litt på tampen av året. I tillegg er det sterk konkurranse fra kjøpesentre i Trondheim, svarer hun.

«Magneter»

Selv om det var noen endringer i butikkene gjennom de to åra, blant annet at kafeen i første etasje ble erstattet av en annen, er tallene ifølge senterlederen sammenlignbare.

- Hvilke butikker er senterets «magneter»?

- Først og fremst Coop Mega, men også apoteket, Vinmonopolet, Hennes & Mauritz, Clas Ohlson og sportsbutikkene, sier hun.

- Hvilken omsetning forventer du i 2018?

- Vi er ambisiøse og vil ha en vekst, gjerne like mye osm vi fikk i fjor. Vi kommer til å gjøre noen endringer på senteret i år, trolig innen første halvår. Jeg kan ikke si så mye mer akkurat nå enn at noen butikker skal ut og nye kommer inn, sier Johansen og avslører at én av de nye som kommer er klesbutikken Match.

Nedgang i julehandel

På Falksenteret på Kyrksæterøra viser 2017-omsetninga 172 millioner kroner. Til sammenligning var det 170 millioner kroner i 2016.

- Vi hadde en vekst på 1,1 prosent i fjor, med én butikk mindre i senteret (14) enn året før (15), forteller senterleder Erik Snekvik.

- Hvordan vil du beskrive handelsåret i fjor?

- Handelsmessig var det et flatt år. Faktisk hadde vi en nedgang på 1,3 prosent på julehandelen (desember måned) sammenlignet med året før. Men den totale omsetninga gjennom hele året var bra, bevares, sier han.

- Skjer det noe nytt hos dere i 2018?

- Ja, vi bygger ut senteret for å få plass til en stor Cubus-butikk i oktober. Vi håper blant annet det skal gi oss et løft i år, sier Snekvik, som omtaler Coop Extra, apoteket, kafeen, Jernia og sportsbutikken som senterets «magneter».

Sterk vekst

Ved Oti-sentret på Orkanger hadde de en formidabel omsetningsvekst i fjor sammenlignet med året før. Ved utgangen av 2017 viste omsetningen 155,5 millioner kroner fordelt på 18 butikker. Til sammenligning viste 2016-tall 136 millioner kroner på 20 butikker.

- Det er en økning på 19,5 millioner, noe som tilsvarer 14,3 prosent. Jeg er glad for veksten i 2017 og takknemlig overfor kunder, kollegaer og samarbedspartnere som har bidratt til dette, sier senterleder Roy Johansen.

På Oti-sentret fikk de blant annet et kraftig handelsløft da Europris åpnet der nede i høst. Og kommende høst skal butikken Rusta etablere seg på Oti. Det vil bli en betydelig arbeidsplass med mellom 15 og 20 ansatte.

Roy Johansen, senterleder ved Oti-sentret, opplevde en sterk økning i omsetninga i 2017 sammenlignet med året før. Foto: Øyvind Brostrøm
Erik Snekvik, senterleder ved Falksenteret i Hemne, skal bygge ut i år. Inn kommer en Cubus-butikk. Foto: John M. Myrhaug