Denne helgen ble det arrangert skandinavisk cup i Piteå med sprint, 10/15 km fri teknikk og 20/30 km klassisk på programmet fra fredag til søndag. Flere lokale skiløpere sto på startstreken, men ingen hevdet seg helt i toppen. Likevel var det flere som leverte gode resultater.

Solide løp

Erik Husby fra Skaun er førsteårssenior og gjorde sakene sine meget bra både på lørdag og søndag. Lørdag gikk han inn til en 58. plass på 15 kilometer friteknikk og gjorde det best av de lokale løperne. Foran seg på resultatlisten var det bare tre førsteårsseniorer.

- Det var det beste løpet jeg har prestert så langt i år og kanskje i hele karrieren. Jeg har fått en god start på sesongen i norgescup og skandinavisk cup, men i helga kjente jeg at det stemte veldig bra, sier Husby.

Ble hengende etter

På søndagens 30 kilometer fellesstart ble Husby hengende etter fordi han startet langt bak. Han klarte aldri å bli med feltet og bestemte seg for å gjøre det beste ut av det.

- Jeg kom litt langt bak i starten. Halvveis var jeg på 90. plass og da hadde jeg bare gått på halv maskin. Jeg bestemte meg for å prøve å gå meg opp litt. Kroppen fungerte bra så jeg klarte å gå meg opp til en 59. plass, sier Husby.

Funnet NM-formen

Sesongens mål har vært å prestere jevnt i norgescupen og skandinavisk cup og samtidig være i god form til NM som går av stabelen allerede fredag. I helga har Husby valgt å stå over NM-sprinten, men skal gå 15 km fri og 30 km fellesstart med skibytte på fredag og lørdag.

- Sprinten kommer litt tidlig på meg på torsdag som har gått flere renn i skandinavisk cup, men jeg skal være godt forberedt på distanserennene i NM. Planen var at jeg skulle være i god form til NM og det ser jeg ut til å være, sier Husby.

- Hva slags målsettinger har du i NM?

- Jeg har et mål om å komme blant de 30 beste selv om jeg ser at det kan bli vanskelig. Men på en god dag så kan alt gå. Det er ikke mange sekundene som skal til for at du går mange plasser oppover på lista, sier Husby.

Studerer idrettsfag

Husby studerer idrettsfag i 50 prosent på NTNU dette året og det lar seg fint kombinere med satsingen på ski.

- Jeg har status som toppidrettsutøver og da blir det lagt veldig fint til rette slik at jeg også kan satse på langrenn. Jeg er med på Sør-Trøndelag skikrets som har et veldig godt opplegg for både konkurranser og trening. Det er helt avgjørende for meg at de hjelper til med reiser og slike ting, sier Husby.

Lokale resultater

Sprint:

På fredagens sprint var det ingen av de lokale som tok seg videre fra prologen. Gjermund Løfald fra Rindal var nærmest og var tre sekunder fra en finaleplass.

15 km fri teknikk

1. Eirik Sverdrup Augdal 35,11,7 58. Erik Husby, Skaun IL + 2,34,0 60. Lars Ove Aunli, Strindheim IL + 2,40,8

30 km klassisk

1. Mattis Stenshagen 1,13,41,4 44. Gjermund Løfald, Rindal IL + 4,59,2 59. Erik Husby, Skaun IL + 06,08,5 92. Lars Ove Aunli, Strindheim IL + 11,12,0

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Lars Ove Aunli ble henholdsvis nummer 60 og 92 på distanserenne i Piteå i helga. Foto: Svein Halvor Moe