Olav Hunnes

Bor: Kyrksæterøra

Jobb: Næringskonsulent i Hemne kommune

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg skriver brev til kulturdepartementet om godkjenning av vedtektene for selskapet Ånesøyan Storhall AS. Det vil si, det er ei purring fordi vi ikke har fått svar. Som spillemiddelkonsulent bistår jeg aktører med slike prosjekter, og dette er det desidert største jeg har vært med på siden jeg startet med dette i 2009.

Hva betyr det å få en storhall i Ånesøyan?

— Dette er et fantastisk prosjekt for Hemne, først og fremst for å skape aktivitet, men også i form av oppmerksomhet og markedsføring på et annet nivå.

Er det stas å skrive brev til departementet som representant for Norges største hall i sitt slag?

— Ja, det er stort, og jeg blir ydmyk. Det er en fantastisk jobb som gjøres av dem som står bak prosjektet, og i Ånesøyan blir dette et av flere tilbud.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Ovnsbakt laks slår som regel godt an hos de fleste.

Hvor drar du helst på ferie?

— Jeg er ofte hjemme og går turer i fjellet, men skal jeg utenlands, velger jeg gjerne Island. Det er jo broderfolket vårt, og vi har felles historie. Dessuten er det en spesiell geografi og natur der som er preget av lava fra vulkaner i flere omganger.

Hva leser du?

— Nå holder jeg på med boka «Sapiens» av Yuval Harari, ei bok om menneskets historie. Anbefales!

Har du en favorittpolitiker?

— Akkurat det har jeg aldri tenkt over... Jeg har sans og respekt for mange, men jeg har nok ingen spesiell favoritt.

Hva opptar deg for tida?

— Jeg holder på å planlegge en konsert i Hemnehallen 17. mars, der jeg har fått med meg folk som Håvard Sterten, Helga Hjorthol, Einar Ola Selnes, Tore André Helgemo og mine to sønner Tor Åge og Krister, pluss Soulmates fra Trondheim og meg selv. Og flere kommer nok til. Der skal vi gjøre en del låter av artister som jeg har hatt et forhold til opp gjennom åra; Stevie Wonder, Beatles, Django Reinhardt og Eric Clapton, for å nevne noen. Forberedelsene til dette tar mye tid nå.

Hvorfor bor du der du bor?

— Tilhørighet, familie og at Hemne er en bra plass å bo. Her har du alt innenfor gåavstand, og her er det fantastiske folk og en fantastisk natur.

Hva gjør du på fritida?

— Svaret er tredelt; jeg går tur i marka, leser eller spiller gitar. Men hva som tar mest tid nå, er allerede nevnt.

Har du et favoritt turmål?

— Ja, det må bli Eidssetra mellom Grytvatnet og Leirvatnet. Det er en gåtur på ca. to timer fra Trudvang på Eide, der jeg er født og oppvokst.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Ja, det er det sikkert. Jeg drømte jo om å bli profesjonell musiker en gang i tida, men jeg har aldri fått testa ut om det hadde kommet til å funke.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville det ha blitt?

— Jeg er tidligere lærer, og det var kjempekjekt.

Hvis du skulle ha reist bort alene for ett år, hva ville du ha savnet mest?

— Familie og barn/barnebarn, selv om de bor i Oslo. Det er jo ikke lenger langt til Oslo, og det blir flere turer på oss alle opp og ned i løpet av et år.

Er det noe du angrer på?

— Nei, egentlig er det ikke det.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300