Onsdag 10. januar inviterer en selvoppnevnt arbeidsgruppe bestående av Ingrid Sjoner, Jon Haldor Kvidal, Kjellaug Jule og Even Landrø til åpent møte på Jåren-Råbygda oppvekstsenter. Der skal det handle om boligutvikling for den sørlige delen av Skaun.

Les også: Rakk ikke å asfaltere

- Vi er fire som snakker sammen, og som syns det er flere som bør snakke sammen. Både det å snakke sammen og det å høre på hverandre kan skape noe nytt. Vi møtes i idrettslag, på butikken, i skole og barnehagesammenheng, men det å sette oss ned og velge et tema og snakke om det vi har rundt oss, det har vi tro på. sier Ingrid Sjoner.

Les også: Flere får skoleskyss

Lite har skjedd

At de velger temaet boligutvikling for onsdagens møte, henger sammen med kommunens arbeid med en områdeplan for Venn.

- Det er lite endringer som har skjedd i bygda Skaun når det gjelder boliger. Strukturmessig er det som det alltid har vært. Vi snakker ofte om at det burde vært mulig å bygge her eller der, å bygge større eller å bygge mindre boliger. Nå skal det komme en områdeplan for Venn, og det er snakk om en skoleutbygging. Da berøres disse sammenhengene. Boligutvikling er en del av grunnlaget for antall elever, for hvem skal bruke butikken. Derfor ville vi ha et boligmøte før vi skal ha møte om neste tema, som er områdeplan for Venn. Da er det naturlig å mobilisere de folkene som er interessert i dette, sier Sjoner.

Mobiliserer i forkant

- Men er ikke slike folkemøter i forbindelse med kommunal planlegging en oppgave for kommunen?

- Jo, men vi kan være et supplement. Vi prøver å mobilisere i forkant, så vi er sikkert på at interessen er der, og at vi er forberedt. Da har vi fått tenkt mye før det kommunale forarbeidet begynner. Vi håper at dette skal forsterke arbeidet til kommunen.

På listen over innledere på møtet finner vi Reidun Henriette Moe fra Skaun bygdekvinnelag, politiker Ove Sem, Has Petter Øien Kvam fra Skaun næringsforening og en representant fra Skaun Bondelag. John Fløttum skal fortelle si noe om hvordan det er å komme til Skaun som innflytter, mens Jostein Flå fra Norgeshus skal snakke om boligbygging i bygdene.

Ulike stemmer

- Det er flere måter å se bygda på. Vi prøver å få fram forskjellige stemmer, ikke minst fra en som har flyttet til bygda, og ser bygda med et annet blikk. Andre har et politisk oppdrag og ser flere deler av kommunen sammen. Vi håper jo at de som er grunneiere kan komme sammen videre, at de som har næringsinteresser kan se på hva de kan bidra med. Jostein Flå får bruke litt ekstra lang tid, han er en erfaren boligbygger fra sammenlignbare bygder som Singsås, Høllonda og Hovin, og har mye å fortelle. Det handler om bygdeutvikling, sier Sjoner.