Rindalingen Jo Sverre Sande (26) har fått Adresseavisens musikkstipend, noe han ser på som en virkelig stor anerkjennelse.

- Det var ekstremt overraskende, og det blir ikke mindre gledelig av den grunn. Utrolig stas, en virkelig stor anerkjennelse, sier han til ST.

Jo Sverre fikk stipendet i forbindelse med at han deltok på Adresseavisens nyttårskonsert fredag. Et kriterium for å få prisen er at man er i starten av karrieren, noe Jo Sverre jo er – samtidig som det siste året har vært utrolig begivenhetsrikt for popartisten.

Musikk på fulltid

- Det har skjedd utrolig mye det siste store året. Det har gått slag i slag. Jeg er mer inspirert enn noen gang til å ut og promotere eget album og spille konserter med fullt band. Denne utmerkelsen er med på å styrke troa på det jeg driver med, og samtidig åpne dører. Nå holder jeg på med musikken på fulltid, og det kan jeg forhåpentligvis fortsette med, sier han.

- Hva er høydepunktene var det siste året?

- Da kan jeg nesten lage topp ti-liste. Det begynte med Trondheim Calling, før det ble by:Larm. Låta «Ka om» har fått utrolig mye radiotid, og ført til at jeg har fått festivaljobber, som Pstereo og OverOslo i sommer. Jeg spilte også på God Morgen Norge – en god opplevelse. Det å gi ut album er jo også heftig i seg selv, hele sommeren gikk med i studio. Albumet kom ut i november, og nå er vi i januar. Det har vært et år jeg ikke ville vært foruten, med kjempemange store opplevelser. Med det har vært hardt arbeid også, sier han.

Et kall

At det er musikk han vil drive med, har han vært klar over så lenge han kan huske.

- Jeg har følt det som et kall å skrive musikk og stå på scenen og formidle. Jeg har ikke ropt så høyt om det, og har jo levert en master i historie nå i vår, for å få litt annen innputt også. Jeg trenger å bruke meg på flere områder, men nå er jeg kommet dit at jeg ikke rekker å gjøre noe annet enn musikk. Det var jo målet, og det er godt å være der, sier han.

Han skal snart turnere med Den kulturelle skolesekken rundt i Trøndelag, og har annonsert konsert med fullt band i Dokkhuset 27. mars. Han lover at det kommer «en haug» med konserter utover vinteren og våren.

- Jeg gleder meg veldig til å spille fra plata og enda nyere musikk. Det kommer noe nytt hele tida, når jeg står opp og setter meg med gitaren.

Vil ut til landet

Han synes det er vanskelig å spå langt fram i tid om hvor musikken vil bringe ham, men er nå klar for å ut og spille.

- Den virkelig store drømmen, da?

- Vet ikke. Det har vært noe spilling i Oslo, og det hadde vært stas å spinne mer på den og få musikken kjent i resten av landet også. Jobben framover blir å utvide området jeg kan spille i og trekke folk. Jeg drømmer ikke om å fylle ett konkret konserthus eller noe sånt, men å lage musikk som treffer noen. Hvis jeg kan holde på med det og ikke noe annet attåt, er det et tegn på at jeg er på rett vei, sier han.