Skiorientering

Lars Moholdt var best på søndagens jaktstart over langdistanse under norgescupen i ski-o på Natrudstilen.

- Jeg følte jeg hadde god kontroll både teknisk og på konkurrentene, sa Lars Moholdt etter å ha gått inn til seier på dagens jaktstart under Ski-o-treff på Natrudstilen.

Tok igjen konkurrentene

På den ferden passerte Moholdt Jørgen Madslien, som vant nattsprinten i går og dermed gikk først ut i dag.

- Jeg så både Jørgen Madslien og Øyvind Watterdal bak meg i motbakken på det første langstrekket, og følte meg sterkere enn dem, forteller Moholdt

En styrke det var gode muligheter til å utnytte i dagens konkurranse:

Suveren seier

- Generelt var det mye kupering, med bratte bakker både oppover og nedover. Men det er bare god trening til EM i Bulgaria, hvor det garantert blir tøff kupering.

Da vil også Moholdt – som i dag vant nesten 3 minutter foran Bjørnar Kvåle, med Øyvind Watterdal på 3. plass – få tøffere konkurranse.

- Det har vært en bra helg her på Natrudstilen, hvor arrangørene skal ha all ære for gode konkurranser i bra løypenett. For egen del tar jeg noen steg rett vei i dag i forhold til en mindre bra mellomdistanse i går, sier Moholdt

EM i februar

De kommende dagene skal Moholdt – sammen med resten av landslaget – legge ned mer arbeid for å stå best mulig rustet til EM i februar.

- Vi kommer til å utnytte løypenettet her oppe for alt det er verdt. I morgen blir det først en «teknikkdag», med Audun Svartdal. Da kommer vi til å jobbe med skiteknikk, både i smalspor og tradisjonelle langrennsløyper. Deretter blir det sikkert en hardøkt på tirsdag. Det trengs, for jeg må løfte meg til NM-langdistanse og ikke minst EM, sier Moholdt.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255