Meldal

Mandag kveld ble det klart at Knut Kåre Brøndbo blir ny trener for Meldal sitt 4. divisjonslag i fotball. Brøndbo startet karrieren sin i Meldal og var med å rykke opp til 3. divisjon med klubben i 2012. Sesongen etter skrev han under for Orkla og har de fire siste sesongene vært en nøkkelspiller på venstrebacken på Orklas 3. divisjonslag. 92 kamper fikk han for Orkla før han nå returnerer til moderklubben, hvor han kommende sesong skal fungere som spillende trener.

Leder i Meldal FK, Liv Merethe Volden, er meget godt fornøyd med at de har fått signaturen til Knut Kåre Brøndbo.

- Vi har stor tro på at dette vil bli bra med tanke på hans erfaring. Vi synes det er stas å få tilbake Knut Kåre i klubben, og er sikre på at han vil inspirere og motivere de andre spillerne til å yte maksimalt. Det at vi i tillegg får styrket stallen med en spiller av hans kaliber, gjør at vi gleder oss veldig til sesongstart. Jeg vil takke sportslig utvalg for den gode jobben de har gjort for å få denne kontrakten i havn, sier Volden.

- Vanskelig valg

24-åringen forteller at det var et vanskelig valg å forlate Orkla, men at han til syvende sist ikke kunne takke nei til å bli trener for moderklubben.

- Det var et veldig vanskelig valg og jeg brukte lang tid på å bestemme meg. Etter hvert sa magefølelsen at dette var noe jeg burde prøve. Jeg har hatt det veldig fint i Orkla, men jeg har lyst til å prøve å bidra til at meldalsfotballen får seg et løft, sier Brøndbo.

Trenger flere spillere

Meldal hadde en varierende sesong i fjor, men til tross for en forholdsvis tynn stall klarte klubben å berge plassen i 4. divisjon uten noen dramatikk. Brøndbo håper å få til en solid treningsgruppe utover vinteren.

- Jeg har fått signal om at de fleste spillerne som var med i fjor, blir med videre. Det er viktig å ta vare på dem som allerede er her, men vi har også ambisjoner om å få inn flere spillere. Vi er det soleklart beste laget etter Orkla i denne regionen og Meldal bør være et naturlig valg for dem som ikke er gode nok for Orkla, sier Brøndbo.

Ung trener

Med sine 24 år er Brøndbo den soleklart yngste seniortreneren i distriktet.

- Jeg er veldig smigret av å bli spurt av Meldal. Jeg har alltid hatt i tankene at jeg ønsker å bli trener når jeg er ferdig med å spille fotball, men jeg hadde ikke trodd det skulle bli så tidlig. Jeg er ikke helt ferdig som spiller, men jeg har innsett at jeg ikke blir noen fotballproff, sier Brøndbo.

Brøndbo har gjennomført noen moduler for Trener C-kurs og har ambisjoner om å ta flere kurs mens han er trener for Meldal.

Øvre halvdel

Mens Meldal kjempet på nedre halvdel i fjor, håper og tror Brøndbo at laget kan kjempe på øvre halvdel kommende sesong. Klubben har strålende treningsfasiliteter i hallen Meldalsbanken Arena på Storås og det er der oppkjøringen til neste sesong kommer til å foregå.

- Vi har veldig gode treningsfasiliteter. Hvis vi får en god treningsgruppe som er villig til å trene godt gjennom vinteren så må vi ha ambisjoner om å kjempe på øvre halvdel, sier Brøndbo.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Knut Kåre Brøndbo har herjet på venstrebacken for Orkla i fire år, men nå er det Meldal som får gleden av 24-åringen, både som spiller og trener. Foto: Arkivfoto