Nesten alt dreide seg om hester fra STs nedslagsfelt på Leangen mandag. Etter at hemnetraveren Federal Crown hadde tapt kampen om seieren med knappest mulig margin i dagens første løp, fulgte fem strake lokale seirer.

Sterke hemnværinger

Og hemnværingene var virkelig på hugget denne januarkvelden. Anne Kvikne-Moes Master De Pan har begynt karrieren strålende, og mandagens innsats i kveldens andre løp ble ikke noe unntak. Med sin trener Noralf Brekken i sulkyen løste den nyblivne fireåringen bra fra start, men måtte slippe teten til lynraske Nika. Mot mål fikk hemnetraveren fritt fram, og dermed var det avgjort på et blunk og eierne kunne feire hestens andre seier i livets fjerde start.

Mektig prestasjon

Holst Pil, som eies og trenes av far og datter Jens Olav Totland og Norun Totland Enoksen fra Kyrksæterøra, ville ikke være dårligere enn sambygdingen i det foregående løpet. Fra spor ytterst på startvingen hadde kusk Atle Solhus valget om å klemme til eller ta opp og legge seg bak i feltet fra start. Solhus valgte det første, og fikk loset hesten fram til dødens inn mot første sving. Derfra gjorde hesten et heroisk løp. Den la trykk på lederen Lyseng Stjerna hele veien. Og da den ga tapt ut på oppløpet, bare reiste Holst Pil fra konkurrentene til sikker seier. En mektig prestasjon!

Ivan igjen

Theodorsen-traveren Valley Ivan hadde en vanvittig bra sesong i fjor, som endte med 11 seirer og over 650 000 kroner innkjørt. Og årets sesong startet ikke dårligere. Med Inge Melby i sulkyen klemte hesten safta ut av konkurrentene fra dødens, og årets første seier var egentlig aldri truet.

Briljerte

Så var man kommet til dagens femte løp, og nå var den fire år gamle Steinshaug-traveren C Brillianto sin tur til å briljere. Og det gjorde hesten for tredje løp på rad. Med Bjørn Garberg i sulkyen innfridde én-oddseren til fulle, og hestens tredje strake seier var aldri truet da det til slutt ble nesten 20 meter ned til andrehesten Texas Rancher.

Nytt gir

Den femte strake lokale denne januarkvelden kom i V65-finalen med Sancus Cox, som har funnet et helt nytt gir etter at han kom i orkdalingens Vegard L. Woldens eie og trening. Mens hesten tidligere slet med å kjempe helt til mål, var det nettopp det hesten gjorde nå. Etter å ha presset seg til tet etter 500 meter, ble hesten forbikjørt 700 meter fra mål. Wolden-traveren nektet imidlertid å gi seg. Ut på oppløpet kneblet Sancus Cox lederen, kjempet som ei løve hele oppløpet ned og avviste alle som prøvde seg. Dette var hestens første seier på nesten to år.

Heroisk

Fem strake lokale seirer var dermed i boks. Men det kunne fort ha blitt to til om Federal Crown i dagens første løp og Tøff i dagens sjuende løp, et monteløp, hadde hatt marginene på sin side. Tøff fikk en utrolig tøff reise i dødens fra start og nesten til mål, og leverte en strålende innsats. Og da meget kapable Tao Elda kom stormende ut på oppløpet, forsvarte Tøff seg heroisk. Det sto og veide nedover oppløpet mens avstanden til resten av feltet ble bare lengre og lengre, men på de siste metrene måtte tøffingen fra Orkdal gi tapt mot hesten som fikk et mye snillere løpsopplegg underveis.

Resultater Leangen:

1. løp: 3) Federal Crown 1.17,1

2. løp: 1) Master De Pan 1.17,6, 7) Daddy's Angel 1.18,3

3. løp: 1) Holst Pil 1.29,8, 5) Troll Ess i. 31,1

4. løp: 1) Valley Ivan 1.13,5, 3) Crimson Pirate 1.14,0

5. løp: 1) C. Brillianto 1.16,2

6. løp: 1) Sancus Cox 1.14,8, 3) Limited Edition SE 1.15,2

7. løp: 2) Tøff 1.26,8

8. løp: 4) Vill Modin 1.36,7, 5) Åmotslynet 1.36,2g

Frank Westbergs Tøff vant ikke monteløpet, men leverte en heroisk innsats til andre. Foto: Anders Aasegg Morken