Like før jul ble Orkdal kommunes byggeskikkpris delt ut til Otto Dehli for arbeidet han har gjort med å sette i stand de tidligere lokalene til Filadelfia-menigheten i Kaares gate 11.

Smugtitt

I den forbindelse fortalte han om planene han har for huset, og nå har ST fått en smugtitt inn i lokalene. Det er et stort stykke arbeid som er lagt ned, og Dehli har gjort alt innomhusarbeidet selv.

Selve huset er tilbakeført til slik det framsto på slutten av 1930-tallet, og det er Jonny Krokstad og John Olav Vuttudal som med nennsom hånd har utført det utvendige arbeidet på en måte som har imponert kommunes jury.

Kino

Innvendig rommer huset en leilighet i andre etasje, og et konglomerat av ulike rom i første etasje. Det som ruver mest, er rommet med kafé, kiosk og kinosal.

- Det er 30 plasser i kinoen, og her skal jeg blant annet vise egenproduserte filmer, forteller Dehli.

En av disse filmene vil være et historisk dypdykk i hva Nerøra var i nær fortid. Han sikter seg spesielt inn mot skolene og den oppvoksende generasjon når det gjelder denne filmen.

Barnebursdager

Dehli mener lokalene er som skapt for å arrangere barnebursdager, og fra mars av er det mulig å bestille lokalet til dette formålet.

På grunn av rettighetsbestemmelser kan han ikke bruke kinosalen sin til å vise for eksempel Disney-filmer, men den kreative østlendingen har selv produsert filmer som er beregnet på barna. I tillegg vil ungene kunne leke med alt fra flipperspill til borger og Dehlis egenproduserte rekke med Bart Simpson-figurer. At Delhi er glad i TV-serien om Simpson-familien, avspeiles også i interiører i lokalene.

Lyd og bilde

Det er et lekkert lydstudio Otto Dehli har bygd opp i det tidligere menighetslokalet.

- Jeg har laget det spesielt med tanke på barn og unge som ønsker å spille inn musikk, enten det er vokal, gitar eller trommer. Jeg lager også egne musikkvideoer, der jeg har priset meg lavt når det gjelder barn og unge, forteller Dehli.

Han har også fotostudio, der han blant annet tar barne- og familiefotografering.

Ikke matservering

På den kombinerte kiosken og kafeen vil det bli salg av is, godteri og drikke, samt nylaget popcorn.

- Det blir ikke matservering i vanlig forstand, for da måtte jeg ha hatt et kjøkken som var godkjent av Mattilsynet. Men jeg vil ha et lite utvalg av «kaffebrød» som jeg kan tine fra fryseren, for eksempel kanelboller, slik at ventende foreldre kan få kjøpt noe til kaffen, sier Dehli som åpner lokalene for publikum i mars.