Onsdag formiddag åpnet Anita Berg (38) butikken Una i Fannrem sentrum, etter å ha hatt tilhold på Oti-sentret siden januar 2015.

- Jeg har tro på dette. Fordelen min er at jeg tidligere har vært på et kjøpesenter, så folk kjenner meg, sier hun.

Kundene fikk påspandert kaffe og kaker da døra gikk opp i det 180 kvadratmeter store lokalet i første etasje på bygget, som kalles Sentralen. Og allerede den første timen var det en god del folk innom.

- Jeg er godt fornøyd med åpninga. Det kom jo en del folk. Og jeg håper de som bor her og i omegn er flinke til å bruke oss som driver virksomheter på stedet, sier Berg, som selv bor på Å i Meldal.

Mer fritid

38-åringen startet Hansen & Dysvik-butikk på Oti-sentret i januar 2015. Så ble det kjedeskifte til Una gaver, interiør og klær fra juni året etter. Ved årsskiftet stengte hun døra der nede. Og siden da har hun jobbet knallhardt for å komme på plass i nytt lokale på Fannrem.

- Hovedårsaken til at jeg flytter, er ønsket om mer fritid. I et kjøpesenter må du følge senterets åpningstider. Her kan jeg bestemme selv, sier hun.

Så langt har hun ansatt én person, Lillian Selstø fra Fannrem. I tillegg har hun noen ekstrahjelpere, og i bakhånda ei mor som stepper inn ved behov.

- Spennende

- Vi selger gaver og interiør, og klær for damer i alderen 13–100 år. Jeg har også klær for damer i størrelsen 42–56 av det danske merket Zizzy, sier hun og forteller at hun har fått tilbakemeldinger på at dameklær i store størrelser var det behov for i dalføret.

- Men hva med å etablere seg på Fannrem, et sted der tilbudene stadig blir færre?

- Ja, det er jo spennende! Jeg håper at vår etablering kan gjøre det enklere for andre å gjøre det samme. Vi vil jo ha liv i gatene på Fannrem, sier Berg.

Marit Ysland Jensen fra Lensvik og Turid Braa fra Børsa var innom på åpningsdagen.

- Det ble fint her. Denne butikken er det behov for, og det er ikke siste gang vi kommer, sier de.

Fannrem er stedet

- Hva kjøper dere i dag?

- Gardinkapper. Jeg var i byen nylig, men fant ingenting. Nei, det er på Fannrem man må dra, ler Braa.

I nabolokalet i samme bygg driver Stine Steinshaug frisørsalongen Sentralen Frisør. Hun er glad for at det blir mer aktivitet i både bygget og på stedet.

- Det er veldig positivt! Jeg håper nå at tilbudet blir brukt. Og jo mer liv i gata her, jo bedre er det, sier hun.

Også huseier Roald Steinshaug (Stines bestefar) er fornøyd med sin nye leietaker.

- Dette var jo midt i blinken. Det er viktig med aktivitet utenfor sentrene også. Flere butikker og mer folk, genererer nye folk, og det er bra. Det er fortsatt ledige lokaler i bygget her, reklamerer han med et smil.