Hemne

Kultartisten, blir han gjerne kalt, Arvid Sletta. Mannen med en musikkstil han trolig er alene om og med tekster som handler om livet og dets utfordringer.

Verdens korteste?

Nå er han ute med sin CD nummer ni i rekken. Den har fått tittelen «Fast & Slow», og består av ni låter.

ST har i tidligere omtaler av Slettas musikk bemerket at han er spesiell også når det gjelder melodienes varighet; flere av uvanlig korte. På denne CD-en er to på under et halvt minutt, én er like oppunder ett minutt. På en tidligere CD har Sletta spilt inn en sang på fire sekunder. Den har uoffisiell status som verdens korteste sang!

Kommer på nett

Arvid Sletta, frøyværingen som flyttet til Hemne i 1995, var på midten av 80-tallet med på å starte bandet Easy Riders sammen med sine brødre Reidar og Øyvind. Bandet ble oppløst på 90-tallet, men Arvid fortsatte karrieren som soloartist og har altså fått kultstatus. I tillegg til ni CD-er, har han også gitt ut LP-er og MC-er.

Han skriver så å si alle tekster selv. På «Fast & Slow» er samtlige ført i penn av hovedpersonen selv.

Denne gangen er det bare det Sletta kaller den indre krets som får tilgang på selve CD-en.

— Men den kommer på nett slik at alle kan få høre, sier Sletta, som selv er produsent sammen med Anders Sinnes og Oddbjørn Tvervåg, begge også musikere på CD-en. Den er spilt inn i Sinnes' studio Sinnes Sound Lab på Kyrksæterøra.

På film

Arvid Sletta og hans liv er også blitt til film. I 2016 var det noe så sjeldent som en filmpremiere i Hemne, da kulturetaten i Hemne sto i spissen for å lage en hyllest til en spesiell artist som står for en spesiell musikksjanger. Musikalske venner, som for anledningen kalte seg Deleted (Sletta/Deleted...) holdt da konsert for fulle hus i Kulør'n.

Dokumentarfilmen «Statement too» er regissert av den Oscar-nominerte frilansprodusenten Jørn Utkilen. Filmprosjektet fikk støtte fra Norsk filminstitutt.