Onsdag ble det klart at Emil Lynum blir Orkla-spiller kommende sesong. Lynum har vært innom Orkla ved flere anledninger. Som junior tok han steget fra nettopp Orkla til Rosenborg før det senere ble Nardo. I 2012 skrev han under for Orkla igjen, men det tok ikke mer enn en sesong før turen gikk videre til Elverum. Der spilte han i tre sesonger og hadde et kort låneopphold i Orkla i mellomtiden.

Bøtter inn mål

Lynum ga seg etter tre sesonger i Elverum og skrev under for 4. divisjonsklubben Løten og der bøttet orkdalingen inn mål på bestilling. 36 mål på 21 kamper var nok til å skyte Løten FK til 3. divisjon som i år er i samme avdeling som Orkla.

- Jeg hadde en fin start i Elverum og fikk mye spilletid første sesongen, men den siste sesongen ble det mindre spilletid og jeg ville prøve noe nytt. I Løten fikk jeg tilbake spillegleden, så det gjorde godt med et miljøskifte, sier 25-åringen til ST.

Flytter tilbake

I år har Lynum flyttet fra Østlandet til Trøndelag og har fått seg jobb på Orkdal videregående skole. Han har kjøpt leilighet på Heimdal og fant det naturlig å skrive under for Orkla igjen.

- Det er alltid aktuelt for meg å spille for Orkla. Jeg kjenner Stig Kammen godt fra tiden i Rosenborg og Nardo og har snakket med han om hans planer for Orkla fremover. Jeg tror det er positivt med nytt blod i klubben. Han kjenner godt til 4-3-3, så jeg ser frem til å spille for Orkla igjen, sier Lynum.

- Stort potensial

Orkla nye trener Stig Kammen er meget godt fornøyd med å få underskriften til Lynum.

- Det er en spiller som har vært ettertraktet av flere klubber på vårt nivå og over vårt nivå, så vi er veldig fornøyd med at han valgte oss. Han har et voldsomt makspotensial som han fikk vist i Løten forrige sesong. Han blir en viktig faktor for oss om vi får ut potensialet, sier Kammen.

Mister venstrebacken

Tidligere denne uken ble det klart at Orkla mister sin solide forsvarsspiller Knut Kåre Brøndbo til Meldal.

- Det er selvsagt synd for oss, men det skal vi tåle. Han kjente en lyst og en drive til å få til noe med Meldal og det forstår vi. Døren vil stå åpen for han om ting skulle endre seg for ham fremover, sier Kammen.

- Har dere flere spillere på vei inn dørene?

- Svaret på det er ja, men ingenting er bekrefta enda, så vi venter med å gå ut med det før det er spikret. Det er snakk om både lokale spillere og spillere litt utenfra, sier Kammen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Stig Kammen er meget godt fornøyd med at Emil Lynum valgte Orkla. Foto: Orkla FK