Coop har fått ja til å etablere ny Coop Extra-butikk utenfor den røde streken. Det medfører også forpliktelser.

Egne bestemmelser

Det gjelder egne bestemmelser i Orkanger sentrum for hvordan parkering skal skje når det bygges nytt. I kommuneplanen heter det:

«I forbindelse med utbygging av nye sentrums-, bolig- og næringsområder innenfor sentrumsavgrensninga (rød strek), skal kommunen kreve parkering under bakken eller i parkeringshus.»

Under bakken

Coop Orkla Møre har fått tillatelse til å erstatte dagens Prix-butikk på Orkanger med en Coop Extra-butikk på Blåsmo-tomta, nord på Orkanger. Denne tomta ligger rett utenfor den røde streken, som definerer sentrumsområdet.

For god utnyttelse av tomta, er det stilt krav om at det må bygges leiligheter over butikken.

Da saken ble behandlet i forvaltningsutvalget i november, fremmet Hans Kringstad et forslag om at parkeringa for dem som bor i leilighetene skal skje under bakken. Dette ble enstemmig vedtatt.

Ny behandling

Dette var et krav som utbyggeren fant urimelig. Saken kom derfor opp til ny behandling i forvaltningsutvalget onsdag denne uka.

Der fremmet Hans Kringstad et forslag som innebærer at all parkering skal skje i lukket parkeringshus eller under bakken.

Bakgrunnen for at man ønsket «lukket parkeringshus» var at man ønsker å unngå at butikkens kunder parkerer på plasser som er forbeholdt leilighetene.

Så vil det bli et spørsmål om hvordan man definerer et «lukket parkeringshus». Kan det for eksempel være ei garasjerekke? Dette spørsmålet ble ikke fullstendig besvart i møtet.

Hans Kringstads (til venstre) forslag ble enstemmig vedtatt. Foto: Catharina Morken