Det sier Erik Snekvik i prosjektgruppa for storhall i Ånesøyan.

Mandag går fristen ut for å sende inn søknaden om spillemidler. I går (fredag) ble søknaden sendt.

— Det betyr at søknaden er godkjent. Vi har oppfylt de kravene som følger med spillemiddelsøknader. Vi vil nå i tida framover, i flere etapper, få utbetalt 10,2 millioner kroner, sier Snekvik.

Neste år sendes en revidert søknad, da om å få status som en interkommunal hall. Det utløser ytterligere 30 prosent av de 10,2 millionene i spillemidler.

Ufravikelig frist

Flere brikker har falt på plass nå i dagene like før fristen. Torsdag kom det svar fra kulturdepartementet: Vedtektene for Ånesøyan Storhall AS er godkjent. Dette var nok en bit som måtte på plass for at spillemiddelsøknaden kan godkjennes.

— Nå er alt på plass, også sponsorene, sier Snekvik.

Denne posten i finansieringsplanen er på mellom 22 og 23 millioner kroner av et prosjekt som totalt koster 55 millioner pluss moms.

— Beløpet på 22–23 millioner er stort nok til at det utløser spillemidler. Men vi føler vi fortsatt har en noe stor andel lån – ca. 15 millioner. Derfor vil vi i tida framover fortsette å jobbe med sponsorer for å redusere lånet. Men nå kan vi gjøre det uten den tidsfristen som har fulgt oss gjennom hele prosjektet med tanke på spillemidler; alt må være klart innen den ufravikelige fristen 15. januar 2018, og derfor er det en milepæl og en helt sentral dato. Vi kan nå markere at vi klarte det, sier Snekvik.

Stoler på politikerne

Det er nå én risikofaktor igjen. Tirsdag skal formannskapet i Hemne behandle dispensasjonssøknaden om å slippe å lage reguleringsplan for Ånesøyan. Dette skremmeskuddet kom i løpet av fjoråret, og ville ha forsinket prosjektet med et år. Men Snekvik er optimistisk.

— Saken er lagt fram med positiv tilråding fra rådmannen, og jeg er hundre prosent sikker på at politikerne er enig. Dette blir bare en fullføring av den fantastiske viljen Hemne kommune har vist på alle nivå i denne saken.

— Om de mot formodning likevel skulle si nei, hva da?

— Det betyr «kråkfot» og ett års utsettelse. Men det kommer ikke til å skje. Hemne kommune vil ha en slik storhall i Ånesøyan.

Ferdig til høsten

Storhallen vil få navnet Sodvinhallen, etter den største sponsoren Sodvin (tidligere Hemne Kraftlag). Den vil romme fotballbane med internasjonale mål, pluss en løpebane og tilhørende anlegg for friidrett. Den skal bygges sammen med det nye garderobebygget som er under oppføring i Ånesøyan.

Det er KIL/Hemne og KILs friidrettsavdeling som eier selskapet Ånesøyan Storhall AS. Tomta har de kjøpt av Hemne kommune for ei krone.

Hallen skal etter planen stå ferdig til høsten. Sodvinhallen blir Norges største innendørshall i sitt slag.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300