Hemne

Harald Traa ønsker velkommen med kaffe og konfekt på det lille kontoret. Han har startet som blikkenslager i lokalene som Tormod Dalum har disponert i flere tiår i Hellandsjøveien, nesten vegg i vegg med Blakstad Bilsalg.

— Jeg leier lokalene, men kjøpte alt inventaret og utstyr av Tormod da han gikk av med pensjon ved årsskiftet, forteller Harald Traa.

Ikke skrivefeil!

Han var egentlig jobbsøker da han kom over nyheten om at det mangeårige blikkenslagerfirmaet T. Dalum i Hemne skulle avvikle.

— Jeg fikk meg ikke jobb, jeg kjøpte meg jobb, sier mannen som er halvt trønder og halvt nordlending, ei kruttsterk blanding, ifølge ham selv.

Harald Traa startet i lære hos Olaf Hansen, Midt-Norges eldste blikkenslager, i 1987. Opp gjennom åra har han gått gradene, og sitter nå altså med ansvaret for sitt eget firma Blekkenslager'n.

— Blekkenslager'n – med «e» – er det skrivefeil?

— He-he, nei. Domenet Blikkenslager'n var opptatt. Så enkelt er det. Nå skal jeg drive etter mottoet Blikk for blekk, sier han.

Flere kommuner

Han har spikret framtidsplanene på både kort og lang sikt.

— Noe av det første jeg kommer til å gjøre, er å renovere lokalene og bygget. Jeg flytter inngangen til motsatt side av bygget, lager publikumsmottak og lager egen parkeringsplass. Hele fasaden skal shines opp. I løpet av våren vil jeg også ansette én eller to personer. Virksomheten planlegger jeg også skal omfatte glasskjæring på sikt, forteller han.

Siden oppstarten 1. januar, har mye av tida gått med til å få på plass en del basisfundamenter for virksomheten.

— Det går på HMS, kvalitetssikring, innmelding i bedriftshelsetjeneste, sånne ting. Det er typisk engangsjobber som jeg bare må ta. Men også oppdragsmengden har vært veldig bra, selv uten at jeg har tatt over Tormod Dalums kundeportefølje. Jeg tar sikte på Hemne, Snillfjord, Aure, Smøla og Halsa som dekningsområde, sier Traa.

Blikk for oransje

— Hvordan ser ordreboka ut i tida framover etter å ha holdt på bare et par uker?

— De kommende ukene er den fullbooket. Og over helga skal jeg i samtale om en relativt stor, lokal jobb som i hvert fall vil gi firmaet en flying start, sier Traa, som med oransje gjennomgangsfarge på alt profileringsmateriell vil være godt synlig uansett hvor han beveger seg i nærmiljøet.

— Jeg har laget profilen til bedriften sammen med Moltubakk Skilt og Reklame. Veldig dyktige folk, sier Harald Traa – og vender blikket framover...

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

— Jeg var jobbsøker, men jeg kjøpte meg jobb i stedet for å få meg jobb, sier Harald Traa. Foto: John M. Myrhaug