Det sier teknisk sjef Nils Arne Sletvold i Orkdal kommune, etter at det i går ble postlagt tilbud til Nato om leie av deler av Orklahallen og en del kommunale uteområder.

— Tilbudet ble sendt mandag formiddag, samme dag som fristen gikk ut. I løpet av dagen har vi også mottatt tilleggsspørsmål som vi har besvart, sier Sletvold.

Venter på svar

I tilbudet som omfatter Orklahallen, tilbyr nå Orkdal kommune utleie av bane 2 og 3, samt møterom, lokalene til ungdomsklubben og sanitærrom til 2 millioner kroner.

— Vi har valgt å legge oss på en døgnpris på samme nivå som når vi leier ut hallen til Orkdalsmessa, det vil si 25 000 kroner. Beløper inkluderer renhold, sier Sletvold.

Tidsrommet for leie er 10. september til 29. november, ca. 80 dager.

— Vi har svart opp alt det Natos forhandlingspartner har spurt om. Nå er det bare å vente på svar, sier Sletvold.

Tilbake til hallen

Det er når Nato har vurdert tilbudet forhandlingene starter.

— I dag har vi ingen garanti for at de vil leie noe av det de har fått tilbud om. De har bare vist begeistring, spesielt for Orklahallen, for leie. De kan med andre ord akseptere hele tilbudet, deler av det eller si nei til alt.

— Hvordan fordeles inntektene dersom det blir en avtale?

— Det vil helt klart dryppe på idretten, og vi har en del utstyr i hallen som trenger oppgradering. Vi ønsker at mest mulig skal gå tilbake til hallen og brukerne. Ett konkret tiltak vi vet ikke kan arrangeres, er en fotballcup i regi OIF. Her må vi ha en dialog om hvor mye inntektsbortfall, basert på erfaringstall fra tidligere år, vi snakker om. Det må vi kompensere. Hvor mye det er, er foreløpig uavklart, sier Sletvold.

Stiller krav

OIF på sin side stiller krav om utleie.

— Forutsetninger for utleie er at penger forutleie må brukes til utvikling av Orklahallen og gratis halleie. Vi er i dialog med kommunen om dette. Idrettsrådet, håndballavdelinga og badmintonklubben skal sende brev til politikerne der vi synliggjør utfordringer og forutsetninger. Det er ikke alle som aner omfanget av aktivitet som blir berørt, sier håndballeder Øyvind Togstad.

Han akter å finne alternative løsninger i egen kommune.

— Det er uaktuelt for oss å leie hall i andre kommuner i perioden for Nato-øvelsen. Dette må vi finne løsninger for i Orkdal. Det vi vet nå, er at hallen mest sannsynlig blir utleid, og derfor forutsetter vi at idrettene må finne alternative løsninger og bli tilgodesett gjennom flere tiltak, sier Togstad.

Den største

Nato-øvelsen Trident Juncture arrangeres til høsten. Det er den største Nato-øvelsen noensinne. Store deler av Midt-Norge, Nordvestlandet og deler av Østlandet blir berørt når ca. 35 000 soldater fra 30 nasjoner kommer.

Øvelsen krever arealer, både innen- og utendørs. I tillegg til Orklahallen, har Nato fått tilbud om å leie arealet på den såkalte Fesil-tomta (ca. 80 mål), et område mellom Sponplaten og Oti (ca. 20 mål) og et areal ved siden av G1-bygget (vel 7 mål).

— Én virksomhet leier i dag ca. seks mål på en av disse tomtene. Han skal fortsatt være der. Ellers er dette ubrukte arealer, sier Nils Arne Sletvold.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

— Det kommer til å dryppe på idretten og hallen, sier teknisk sjef i Orkdal kommune, Nils Arne Sletvold. Foto: Arkiv