Kolstad er et av Norges beste håndballag og er det laget med flest tilskuere på sine hjemmekamper i Eliteserien. I år har klubben reist rundt i distriktene for å spille sine hjemmekamper og det har blitt tatt meget godt imot når de har vært i Levanger, Stjørdal og Steinkjer. Med håndballskole i to dager og påfølgende eliteseriekamp for håpefulle unge håndballspillere komme tett på eliteseriespillerne. 16. februar er det Orkdal sin tur. Da skal det arrangeres håndballskole fra 16. februar og helt frem til kampstart 18. februar i Orklahallen.

- Vi ønsker å være et lag for hele Trøndelag og da må vise oss frem for hele Trøndelag. Vi har prøvd dette en del ganger nå og har vært Levanger, Steinkjer og Stjørdal til nå. Både håndballskolen og kampene har vært meget populære, sier arrangøransvarlig Melchior Andre Husebø i Kolstad håndball.

Kan ta 900 tilskuere

Kosltad har ikke hatt all verden til åpning denne sesongen. Fire seire og en uavgjort på de 13 første kampene gjør at laget kjemper på nedre halvdel av tabellen. 18. februar er det Nøtterøy Håndball som står på motsatt side og det laget har foreløpig ikke tatt poeng enda.

- Vi har ikke fått noen god start på årets sesong, men vi håper og bør vinne kampen i Orklahallen. Vi håper å servere publikum god håndball, sier Husebø.

- Hvor mange får dere plass til i Orklahallen?

- Vi spiller på hovedbanen og kommer til å trekke tribunene inn til hovedbanen og da skal det bli plass til rundt 900. Vi har fått med oss at håndballinteressen i Orkdal er stor, så vi håper å kunne fylle hallen. Vi har vanligvis et snitt på 1800 tilskuere gjennom sesongen, men vi ser på dette som en investering, sier Husebø.

Populær håndballskole

I to dager før eliteseriekampen skal herrelaget arrangere håndballskole i Orklahallen. Så langt har allerede 90 meldt seg på, men det er plass til totalt 150 deltakere.

- Vi har en todelt håndballskole. En for dem som er fra 8 til 12 år og en litt mer spisset for dem som er mellom 13 og 16 år. Hele seniorlaget til Kolstad kommer for å bistå som trenere gjennom hele håndballskolen, så det er mulig å komme tett på eliteseriespillerne og få tips. Om folk er interessert er det mulig å melde seg på skolen på Kolstad sine hjemmesider, sier Husebø.

Det er 3T som leverer utstyret til håndballskolen, mens Kolstad håndball og Orkanger IF er arrangøransvarlig.

Lokal strekspiller

Like før sesongslutt i fjor signerte Kolstad strekspilleren og orkdalingen Tarik Repesa. 22-åringen slet med et kne i oppkjøringen til årets sesong, men han har likevel fått en del spilletid for eliteserielaget. Orkdalingen blir også å se i Orklahallen på håndballskolen og forhåpentligvis får han også vise seg frem for publikum i Orklahallen på «hjemmebane» når de tar imot Nøtterøy.

Tarik Repesa fra Orkdal har fått litt spilletid for Kolstad denne sesongen. Kanskje blir han å se på parketten i Orklahallen mot Nøtterøra 18. februar. Foto: rkivfoto