- Det var så mørkt når jeg skulle hjem fra skolen og fra trening, så da ville jeg gjøre noe med det, sier Leah-Mari Nilsen fra Lensvik.

Det er ingenting å si på innsatsen til denne jenta, for takket være Leah-Mari er det nå lys på skoleveien både for henne og andre unger i Lensvik.

Historien startet allerede tilbake i 2015, da Leah-Mari var 10 år gammel og skrev brev til ordfører Oddvar Indergård. Hun skrev følgende:

«Kjære ordfører. Jeg ønsker meg gatelys på grusveien mellom Myran og Volladalen. Vi barna i Myran bruker den veien for å komme oss til skolen/hallen. Om vinteren er det veldig mørkt og skummelt. Håper du kan hjelpe oss med å få lys i Skaret. Hilsen Leah-Mari Nilsen, 10 år, femte klasse, Lensvik skole».

Dette er brevet jenta skrev til ordføreren.

Fikk svar

Hun besøkte ordførerkontoret for å overrekke brevet personlig.

- Hvordan var det å gå til ordførerkontoret, da?

- Det var ikke så veldig flaut, men det var litt rart, sier hun.

Ei stund etterpå fikk hun svar på brevet sitt, signert ordfører Oddvar Indergård. I brevet takker ordføreren for besøket på kontoret, skriver at det var trivelig og at Leah-Mari var svært flink.

«Det er en viktig sak du tar opp. Agdenes kommune er opptatt av at skoleelevene skal ha en trygg skolevei, og en trygg vei til aktiviteter etter skoletid. Denne snarveien er derfor viktig, og jeg skjønner godt at det kan føles utrygt å gå her når det er mørk», skriver Indergård.

Tok litt tid

Snarveien er på cirka 500–600 meter, og går fra Myran boligfelt, forbi Blekkan omsorgsboliger og over til Volladalen. Ved å ta denne snarveien slipper ungene å gå ned til sentrum og opp igjen til skolen.

I brevet skrev ordføreren videre at «vi skal sørge for at det blir satt opp lys på denne snarveien». Men han forklarte at det kunne ta litt tid, fordi kommunen ikke eier grunnen hvor pålene må stå, men har plan om å kjøpe grunnen. Samtidig med bygging av nye omsorgsboliger på oversida av snarveien, ville det komme lys på plass bortover mot Vollan.

Det ble lys

Og nå er lysene på plass. Det skjedde før jul, og Leah-Mari har fått ønsket sitt oppfylt, ganske nøyaktig to år etter at hun skrev brevet.

Her er det lys, og det er Leah-Mari veldig fornøyd med. Foto: Privat

- Jeg var på skolen da lysene ble tent, og det var ganske morsomt å se det da jeg skulle gå hjem! Nå er det noen som kaller snarveien for Leah-veien, sier hun.

- Trodde du at det skulle ordne seg da du satt og skrev brevet?

- Jeg trodde litt, men var ikke så sikkert, sier hun.