Vibeke Mehlum blir ordfører og Harald Garberg varaordfører, mens Are Hilstad skal være hjemme med sitt andre barn.

Formannskapet i Meldal behandlet denne uka en sak om omsorgs- og foreldrepermisjon for ordfører Are Hilstad. Formannskapets innstilling til kommunestyret er at Hilstad gis to uker omsorgspermisjon i forbindelse med fødsel, samt foreldrepermisjon i 10 uker. De innstiller videre på at varaordfører Vibeke Mehlum blir ordfører i disse periodene, mens Harald Garberg går inn som varaordfører.

Hilstad har fra før sønnen Jonas, og familien venter barn nummer to i februar. Pappapermen på 10 uker vil han trolig ta ut i desember 2018 til januar 2019.

Samme rettigheter

«Etter rådmannens oppfatning er det etablert praksis at ordførerstillingen har samme rettigheter knyttet til blant annet fødsel- og foreldrepermisjon som det ansatte i kommunen har. Rådmannen er derfor usikker på om en slik permisjonssøknad formelt må godkjennes av kommunestyret», heter det i sakspapirene. Saken ble uansett framlagt for politikerne fordi det var behov for å velge en midlertidig varaordfører i permisjonstiden.

Saken behandles endelig i kommunestyret 24. januar.

Are Hilstad er som kjent også leder for fellesnemnda i Orkland, og dette vervet blir ivaretatt av nestleder Oddvar Indergård i Hilstads fravær.

Harald Garberg rykker inn som varaordfører i permisjonstida til Hilstad. Foto: Jon Storholt