Brødreskift er selv hundeeier, og har sett seg lei på all møkka som ligger igjen på stier og gang- og sykkelstier i Børsa.

- Jeg går daglige turer, og må si jeg overraskes over all hundebæsjen som ligger i og rundt sentrum i Børsa. På gangstien mellom bensinstasjonen og elva telte jeg i dag 23 bæsjer som lå i og like ved stien. Føsj! Det er vårt ansvar som hundeeier å plukke opp etter hunden vår, skriver Brødreskift på sosiale medier denne uken.

Les også: Møkkete fotpleie

Til ST utdyper hun gjerne sin frustrasjon.

- Det er en uting. Jeg bor i en husklynge, og bare det å gå tur mellom husene er helt håpløst. Jeg synes det er frekt å la hunden gjøre fra seg dritten sin, uten å plukke opp. Det er unger som bruker gangvegen og som leker seg, de skubber hverandre og hiver seg i snøen utenfor gangstien. Om det er uhygienisk? Uhygienisk er bare fornavnet. Man har et ansvar som hundeeier for å plukke opp dritten. Dette er ille, sier Brødreskift.

Hun plukker selv opp hundemøkk hun finner langs vegen hvis hun har poser nok med seg.

- Jeg gjør det. Jeg går tur med hunden min selv, og det er ikke noe trivelig å være ute hvis det er hundebæsj rett foran føttene mine. Det er ufyselig. Hunden min går jo også der, og jeg liker ikke tanken på at den skal tråkke i og dra med seg andre hunders avføring, sier Brødreskift.

Les også: Utvidet båndtvang kan sikre beitedyr