Når Fjellmann er vertskap i søndagens to kamper mot Snåsa og Levangerstudentene, spiller de ikke lenger kamper mot lag fra Nord-Trøndelag. Etter fylkessammenslåinga ved årsskiftet, blir dette derfor en slags historisk begivenhet i Sondrehallen – dette blir to reine trøndelagsoppgjør i damenes 2. divisjon i volleyball i første serierunde etter jul.

— Det har jeg ikke tenkt på, men det er jo et artig poeng, kommenterer trener Oddbjørn Nærvik.

Beste forsvaret

Denne kuriositeten kommer nok likevel ikke til å være det viktigste spillerne tenke på. Her skal de ha full pott. Og bør også klare det.

— Ja, normalt skal vi slå disse lagene, sier Nærvik.

Fjellmann ligger på andreplass med 15 poeng, fem poeng bak NTNUI 2. Bak Fjellmann ligger Nyborg IL med 14 poeng, men de har én kamp mer spilt.

Fjellmann mot Snåsa og Levangerstudentene var også kampene i den første serierunden i oktober. Fjellmann vant begge kampene 3–0.

Snåsa er nå på sjetteplass på tabellen med sju poeng, mens Levangerstudentene ligger sist (åttendeplass) med fire poeng. Alt taler derfor for at det må bli hjemmeseier søndag.

Fjellmann er for øvrig det laget med færrest poeng imot så langt i serien med 406. Det er åtte færre enn lederlaget NTNUI 2.

Veteraner gravid

Søndag er treneren spent på hvordan det fungerer med ei omskolert Merethe Lillery på banen.

— Hun er omskolert fra legger til kantspiller. Årsaken er at to av våre superveteraner på laget er gravide, og ikke vil få mye spilletid, sier Nærvik.

Ellers er det altså verdt å merke seg at kampene spilles i Sondrehallen for første gang i år, og ikke i Orklahallen.