Raga Rockers med vokalist Michale Krohn i spissen regnes sammen med Jokke & Valentinerne, deLillos og DumDum Boys for å være «de fire store» i norsk rock. Og det er kanskje ikke så rart. Siden oppstarten i 1983 har bandet gitt ut 17 album, hvorav 12 studioalbum. At bandet ble nominert til Spellemannprisen både i 1988 og 2007, samt trekker fulle hus også i dag, sier veldig mye om kvaliteten og stayerevnen til dette rockebandet. Og nå er altså bandet klar for årets Oktoberrock, som går av stabelen i Orklahallen 8. september.

- Vi er både stolt og glad for å kunne presentere et av de aller største bandene i norsk rockehistorie under årets Oktoberrock, sier primus motor for arrangementet, Olav Berg, som fra før har sluppet nyheten om at Divin' Ducks også blir å se under årets festival.

Klassikere

Raga Rockers hadde sitt utspring fra punkmiljøet først på 80-tallet, men formet seg etterhvert mer til et rent rockeband framfor et punkrockband. Bandets første album, «The return of the Raga Rockers», som kom ut i 1983, inneholder en rekke klassikere som «Gamle damer», «Drept kjendis», «Komplex» og «Når knoklene blir til gele». Det var imidlertid med plata «Forbudte følelser» i 1988 at folk for alvor fikk øynene opp for Raga Rockers. Flere av tekstene som Krohn skrev til denne plata går inn i historiebøkene som de største lyriske verkene på norsk.

Hyllet

At bandet har en utrolig stor stjerne også blant norske musikere, ble bekreftet i 2015 da 137 av landets beste artister stilte opp for å covre hver eneste Raga Rockers-låt som er blitt spilt inn. Dette ble gjort for å hylle Raga Rockers-sjef Michael Krohn. «Dugnaden» fikk navnet «Sannhet på boks», og resultatet ble en 12-dobbel LP/CD-boks. Blant artistene som deltok var Jo Nesbø, deLillos, Motorpsycho, DDE, Backstreet Girls, Åse Kleveland, Alex Rosen, DumDum Boys, Tommy Tee, Seigmen, Anneli Drecher, Jan Eggum, Jonas Fjeld og Elvira Nikolaisen, for å nevne noen.

I 2017 ble Raga Rockers innlemmet i Rockheim Hall of Fame. I september blir de levende rockelegendene å oppleve i Orklahallen under Oktoberrock 2018.