Hemne

Rektor Ole Ledahl ved Hemne videregående skole håper å få endelig bekreftelse på identiteten til personen som lørdag ble funnet død på Kyrksæterøra, på mandag.

Skolen vil avvente å holde minnestund før de har fått en 100 prosent bekreftelse. Den savnede 23-åringen er elev ved skolen.

— Jeg har vært i kontakt med politiet og fått opplyst at obduksjon blir gjennomført mandag. Da håper vi å få endelig svar, sier Ole Ledahl til ST.

Samler alle

Det var rundt klokka 14.00 lørdag en privatperson gjorde funn av en død person i sjøen i Bugen like ved Kyrksæterøra sentrum. Politi med bistand fra brannvesenet tok den døde opp fra vannet. Personen ble fraktet til St. Olavs hospital for obduksjon.

— Det er ingen andre personer i området som er savnet, så det er nærliggende å tro at det er savnede. Dersom vi får en slik bekreftelse, vil vi så snart det er praktisk mulig ha en samling og holde minnestund for elever og ansatte, sier Ledahl.

Har preget skolen

— Hvordan har saken preget skolehverdagen etter at han ble meldt savnet 20. desember?

— Det preger oss alle at vi ikke er blitt ferdig med saken. Det skaper uvisse og spekulasjoner, og det er ikke bra. Derfor ville det vært bra å få sette punktum nå, sier Ledahl.

Den savnede er opprinnelig fra Eritrea med bostedsadresse Frøya. Han bor på hybel på Kyrksæterøra på grunn av at han er elev ved HVS. Begge steder er helsepersonell tilgjengelig for oppfølging av personer som har behov for det.

Politi og brannvesen på stedet der en død person ble funnet lørdag. Foto: John M. Myrhaug