Skaun

Det sier skauningen i 40-åra, som så en bil som sto litt «rart parkert» ved bensinstasjonen i Børsa lørdag kveld. Det ble det dramatikk av.

— Det så ut som han hadde bomma på utkjøringa og havna nedi ei dolp. Jeg varsla en kompis om saken, før jeg gikk mot bilen der det satt en mann inni. Jeg har aldri sett ham før. En tredje person som var på stedet ringte politiet. Da jeg nærmet meg bilen 30–40 meter unna, kom sjåføren ut og begynte å løpe mot bensinstasjonen, forteller mannen fra Skaun.

Bare flaks

Inne på stasjonen løp mannen i bilen inn på bakrommet.

— Han forsvant inn på spiserommet eller kontoret. Jeg og de andre som nå var på sprang etter ham så ham ikke. Men vi trodde vi hadde kontroll på ham til politiet kom. De var ved Thamshavn da de fikk varsel. Plutselig kom mannen løpende ut. Da hadde han ei saks i handa, klar til hugg, forteller skauningen.

I et forsøk på å stanse ham, fikk han et hugg i leggen. Ikke noe alvorlig, men det var bare tilfeldigheter hvor saksa traff.

— Det var bare flaks at det ble en skade som førte til at jeg måtte sy ett sting, få på bandasje og ta stivkrampesprøyte. Saksa kunne ha truffet hvor som helst på kroppen, sier mannen.

Tok ansvar

Fra bensinstasjonen forsøkte gjerningsmannen å stikke av, men ble innhentet av andre som hadde kommet til. Der ble han holdt nede til politiet kom og deretter fraktet ham til arresten.

— Jeg observerte altså ei utforkjøring – eller merkelig parkering. Jeg vet ikke om mannen fyllekjørte eller var rusa på annen måte. Men alt var ikke som det skulle være i og med at han forsøkte å stikke av. Jeg ville i hvert fall ta samfunnsansvar, slik vi skal når vi ser noe mistenkelig. Da er det ille at du blir angrepet på den måten, sier mannen.

Ble filmet

Han fester lit til at en gjennomgang av opptak fra bensinstasjonens overvåkningskamera vil bringe mer klarhet i hendelsesforløpet.

— Midt oppi kaoset ble jeg litt satt ut og husker ikke alle detaljer. Det vil videoopptak bringe klarhet i, sier han.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300