Fredag ettermiddag var hun og de andre lokallagslederne i full gang med å rigge til Folkets Hus Gjølme i Råbygda for å gjøre klart til lørdagens årsmøte der det nye Orkland Arbeiderparti skal se dagens lys. Arrangementet har fått stor oppmerksomhet i riksmediene etter at det ble kjent at Trond Giske skal være innleder.

Påtroppende leder for Orkland Ap, Trude Tevik Gulbrandsen, sier dette blir en ny opplevelse for deltakerne på lokallagsårsmøtet.

- Trond Giske og Jorodd Asphjell er vel kanskje vant til slikt, og på fylkesårsmøtene bruker det å være media til stede, men ellers er det bare dere i avisa Sør-Trøndelag som bruker å dekke våre årsmøter, sier Gulbrandsen.

- Hvilke medier vet du vil være på plass her i morgen?

- Alle utenom Klassekampen og Meldal.no! De er vel de eneste vi ikke har hørt noe fra. Alle fra Oslo, Adressa og NRK i alle varianter. Nyhetsankrene i NRK vil være her. Og fra Dagbladet varslet de at «vi kommer hele banden», sier Gulbrandsen og ler.

Fredag var TV2 på plass og fulgte forberedelsene til årsmøtet. Mens fotograf Øystein Eldholm filmer rigging av de røde Ap-flaggene, slår reporter Heidi Venæs av en prat med Gulbrandsen.

- Nå kommer vi jo de andre i forkjøpet ved å være her i dag. Og vi måtte hit og se på hvordan man forbereder seg til en slik mediedekning. Det er jo helt spesielt med Trond Giske tilbake på scenen. Samtidig er det en sammensmelting av fire ulike partilag. For deltakerne her er nok det det største, men for andre er det helt klart størst med denne gjenoppståelsen av Trond Giske, sier Venæs.

For Eystein Steigen, leder i Løkken arbeiderlag, er mediedekningen helt klart en ny opplevelse på årsmøtet.

- Vi bruker å være 20–30 personer på årsmøtene. Og mediedekning? Ingenting. Så dette er litt uvant for oss, sier Steigen.

Orkland Ap vil med sine om lag 600 medlemmer bli det klart største partiet i den nye storkommunen.