Holla Industri Energi er sterkt i mot at regjeringen skal behandle en endring i energiloven den 22. Mars. I korthet er det et spørsmål om Norge skal overføre sin nasjonale bestemmelsesrett til et nyopprettet Eu organ som heter ACER.

Utbyggere og kraftprodusenter vil selvfølgelig tjene penger på dette og der har vi medeiere som er kommuner som ønsker at kraftselskapene skal tjene mest mulig penger, Kommune Norge forsyner seg av utbytte som får en konsekvens at vi som strømkunder må betale en ekstra skattlegging, mener Holla Industri Energi.

Nettutbygging i Norge er på selvkost prinsippet det vil si at Nettleia vil øke når vi bygger strøm kabler.

I dag bestemmer vi selv over vår energi, vi ønsker at energien skal være kortreist og bli brukt til å videreutvikle industrien i Norge.

Vedtas forslaget overføres den suvereniteten til EU. EU ønsker en felles europeisk kraftunion.

Prisene på kraft i europeiske kontinentet er vesentlig høyere.

Målet med EUs energipolitikk er å innføre fri flytt av kraft over landegrenser og sikre lik pris på kraft i energiunion.

Et kommersielt prosjekt, NorthConnect, ønsker å bygge kabel fra Norge til Skotland. Denne kabelen vil primært være en eksportkabel. I dette området er kraftprisen det dobbelte av i Norge.

Kraftforedlende industri ble bygd i Norge takket være våre naturgitte fortrinn, kortreist kraft.

I dag satses det i Norge på kraftforedlende industri fordi vi har industrikraftregime som gjør at det er konkurransedyktige forhold i Norge. Vi har strømproduksjon med naturgitte fortrinn med null utslipp av CO2 og andre skadelige utslipp og svært lave produksjonskostnader.

Holla Industri Energi krever at all utlandsforbindelser eies, driftes av statnett.

Når strøm sendes over lange distanser blir det effekttap. Det er motstand i strømledninger og strømmen taper seg.

Eksport verdien av å bruke strømmen i Norge er 6 ganger høyere en ved eksport som strøm.

Jeg vil bare avslutte med å si at jeg sende inn dette leserinnlegget for å belyse til Norske forbrukere av strøm. Kraftprisen vil øke hvis vi bygger sjøkabler og myndighetsoverføring til EU.

Lokale politikere må bringe inn dette for sine partier sentralt, det vil medføre økte utgifter for å drifte skoler, sykehus, barnehager og helseinstitusjoner som kommune Norge drifter.

Vi krever.

· Den norske regjering oppfyller sin primæroppgave , nemlig å sikre at våre naturressurser brukes til å skape norske arbeidsplasser og sikre forbrukerne en rimelig strøm.

All videre bygging av utenlandskabler stanses.

Det sikres full nasjonal kontroll over vannkraften – vår viktigste energiressurs. Da må Stortinget si nei til EUs energibyrå, ACER.