Gardermoen: Etter 11 lange og slitsomme timer ved filten, sitter orkdalingen Håkon Garberg i en meget god posisjon før søndagens andre spilledag i poker-NM. Med 146 200 chips ligger han på 34. plass etter dag 1.

Orkdalsbataljon

Garberg hadde med seg syv kompiser fra Orkanger til det første lovlige pokermesterskapet på norsk jord. Andreas Wahlmann, Lars Simundset, Christian Schytte, Jøran Oshaug, Robert Snildal og Jon Kristian Mæhla stilte alle til start med et mål om å «komme i pengene», altså få premie.

Erfarne spillere

Alle er greit drevne spillere, og alle er kapable til å komme langt. Vi blir overrasket om ikke flere kommer seg inn i pengene, samstemmer guttene tidlig på første dag.

Ved opptelling etter den første spilledagen, var det klart at tre av orkangerguttene hadde karret seg gjennom nåløyet. Garberg fikk med seg Thomas Indergård og Jon Kristian Mæhla videre.

På TV med pokerstjerne

Det var også tre buvikinger til start i det 820 mann store feltet. Mest oppmerksomhet fikk Georg Meistad, som ble sittende på TV-bordet. Meistad fikk nyte halve dagen på TV2 Sportskanalen, på samme bord som den største stjerna av alle, Johnny Lodden.

Meistad var veldig nervøs før start, og ble nesten lammet av sjokk da han fikk beskjed om å sette seg på hovedbordet. Men det tok ikke lang tid før han var inne i komfortsonen.

– Det er nesten som å sitte på Gjerdesgarden i Buvika. Men det er nervepirrende da, sa han i første pause.

Røk ut

Meistad spilte veldig smart og godt det meste av tiden mens han satt på TV-bordet. Flere ganger var han i ledelsen, men han klarte ikke å holde på det gode spillet hele veien inn, og røk til slutt ut. Tron Inge Kvernberg måtte også bite i det sure eplet, etter solid spill i ni timer.

Videre

Thomas Leraand var eneste buviking som kom seg videre til dag to. Han sitter komfortabelt med 81 200 sjetonger, noe som er en plassering på øvre halvdel av feltet. Av de 820 som startet fredag, var det 321 som karret seg videre. Espen Spjøtvoll fra Hemne var lenge i teten, men også han takket for seg i løpet av dagen.

Den femte som er videre til dag 2 er Thomas Indergård fra Lensvik. Han har 37 200 sjetonger og ligger på en 266. plass.

Flere i aksjon

Lørdag skal buvikingene Rune Sæther og Ørjan Nilsen i aksjon. Fra Hemne kommer Stig Rune Olsen, Hallvard Løseth, Emil Solberg og Erling Kårøy. Spillingen starter klokken 13, mens sendingen på TV2 Sportskanalen starter klokken 14.

Fakta om poker:

– Dette er det første lovlige Norgesmesterskap på norsk jord.

– Det spilles i tre øvelser. No limit Omaha (ferdig torsdag), Main Event Texas hold`em no limit (torsdag-tirsdag) og Texas hold´em turbo.

– Main Event samler rundt 2000 spillere.

– Dag 1 spilles med tre startdager for å få plass til alle. Dag to starter søndag.

– Førstepremien ligger på cirka 1,5 millioner kroner. Alle premier er skattefrie.

– Blodkreftforeningen får fem prosent av omsetningen.

– Det er ikke tillatt med andre spill enn de tre som er regulert av Lotteritilsynet.

– Spillerne kunne kvalifisere seg gjennom fem regionale mesterskap. Innkjøp i de regionale turneringene var kroner 1500.

– Innkjøp i Main Event koster 5000 kroner.

– Finalebordet spilles tirsdag.