Stipendet fra kommunen er på 20 000 kroner og kommer godt med for Espen som konkurrerer i en sport der det er viktig å ha det riktige utstyret til enhver tid.

– Synes det er kjempefint å få dette stipendet. Det er et svar på at jeg har gjort mye riktig i det siste. Det gjør godt å få litt penger som jeg kan bruke på utstyr. I min sport er det viktig å ha skikkelig utstyr, sier Espen Jacobsen.

Varierende start

Espen Jacobsen har tatt store steg denne vinteren. En litt varierende start på sesongen gjorde at han ikke nådde målet om å bli tatt ut til ungdoms-OL på Lillehammer i år, men utover vinteren løsnet det skikkelig for den talentfulle hopperen.

– Jeg slet litt i starten med teknikken, men fant ut av det utover i sesongen. Det var viktig for selvtilliten å få den avslutningen på sesongen som jeg fikk, sier 17-åringen fra Orkdal.

To gull

Videre i sesongen fikk han 2.plass i NC-A i Sprova og ble tatt ut til Nordisk mesterskap i Estland, hvor han tok to av to gullmedaljer. Etter Estland så var det avslutning i Molde hvor Espen vant i NC-A med en margin med over 20 poeng. Det gjorde at han ble flyttet opp til NC-Elite og gjorde at han nådde målet sitt for sesongen.

Vil hoppe v-cup

Nå som sesongen er ferdig så har Espen begynt med opptrening for en ny sesong.

– Målet er å bli tatt ut til COC (nivået under World Cup) og stabilisere meg på høyt nivå i NC-Elite. Jeg har også satt meg fysiske mål som skal hjelpe meg med å bli bedre sånn at jeg kan nå disse målene for neste sesong. Siden jeg er bare 17 år så har jeg god tid med å legge ned god trening sånn at jeg kan nå mine langsiktige mål som er å bli en World cup hopper på høyt nivå og stabilisere meg der over lang tid, avslutter den talentfulle hopperen.