Forrige lørdag sikret Rosenborg gullet da de slo Molde 3–1 på Aker stadion. Søndag møter de Vålerenga hjemme på Lerkendal.

– Dette blir første mulighet til å hylle Rosenborg som seriemestre på hjemmebane, sier Emil Hauge i Rosenborg ballklubb til ST.

Trøndelag på kamp

Rosenborg har tradisjon for å invitere befolkningen i utvalgte trønderkommuner til kamp, der man blant annet får billigere billetter. Ordningen har fått navnet Trøndelag på kamp.

– Til søndagens kamp mot Vålerenga har vi plukket ut Orkdal, Skaun, Hemne og Meldal. Alle i dette området inviteres dermed til fotballfest på Lerkendal, sier Hauge.

Får følge spillerne

Det betyr at aldersbestemte idrettslag i disse kommunene er invitert til å delta på en rekk aktiviteter på kampdagen, som «Småtroll» – maskoter som følger spillerne ut på banen, ballhentere, innmarsj og å møte spillere etter kampen.

– I tillegg får alle innbyggere i disse kommunene mulighet til å kjøpe rabattert billett til kampen.

Amfi-besøk

Som en del av promoteringen av kampen, kommer Rosenborg på besøk til Amfi Orkanger fredag ettermiddag.

– Da kommer vi med stand, litt show og billettsalg, forteller Hauge.

Det blir også mulig å få kjøpt RBK-produkter.

– Vi tar med oss et par A-lagsspillere, og det ser ut til å bli Adam Larsen Kwarasey og Anders Konradsen. Begge vil stille opp både med autografer og selfie-fotografering, lover Hauge.