- Jeg tar én sesong til, sier han.

- Hvorfor har du ikke kontrakt på flere år?

- Jeg har telt på knappene også tidligere. Det som skulle bli ett år da jeg kom inn som trener for damelaget, har blitt flere. Jeg har sagt ja til ett år nå, jeg tar det derfra, sier Bakken, som var i møte med Orkanger IF torsdag kveld denne uka.

- Er du motivert til å gå på en ny sesong?

- Ja, hvis ikke lurer jeg både meg selv, spillerne, resten av støtteapparatet og klubben, svarer Bakken.

Men for å fortsette som trener for damelaget, som i år rykket opp til 2.divisjon, har den tidligere Trondheims-Ørn- og Orkla-treneren stilt klare krav til OIF. Det går blant annet på flere personer inn i trenerapparatet og en «mer proff ramme» rundt kampene på hjemmebane.

- Vi skal ha to damelag; ett i 2.divisjon og ett i 4.divisjon. Det blir samme treningsgruppe, men vi ser for oss å differensiere på trening. Jeg og min assistentrener skal heller ikke lede 4.divisjonslaget i kamper. Her må vi få inn folk, og det jobber klubben med, sier han.

OIF-damene har nå fotballferie. Men allerede om to uker blir det ei økt i uka fram til jul. Og fra nyttår blir det tre treninger for spillerne i A-troppen. Når sesongen og kampene begynner, blir det to treninger pluss kamp. Antall økter i uka blir dermed det samme som i år.

- Vi skal ufarliggjøre det å spille et hakk opp, sier han.

- Hva blir ambisjonene?

- Å etablere oss på dette nivået. Med dagens mannskap tror jeg vi hadde berget i 2.divisjon, men vi ville blitt litt sårbare for skader.

- Hvor mange nye forsterkninger trenger dere?

- I tillegg til dagens kjernetropp trenger vi to-tre gode spillere, svarer trenerveteranen.

OIF har sendt brev til ulike naboklubber, der de varsler at de ønsker å snakke med navngitte spillere med tanke på en eventuell overgang. Blant annet har Orkla FK alene mottatt ti slike henvendelser.

- Prosessen med nye spillere har så vidt startet. Jeg har hele tida sagt at det er ikke plass til mer enn ett satsende damelag i dalføret hvis vi skal oppover i systemet. Nå er det vi som er på det høyeste nivået, og da er det naturlig at damespillere med ambisjoner kommer til oss, sier Bakken.

- Er det noen på A-laget som slutter etter denne sesongen?

- Vår kaptein Marie Sletvold har sagt at hun gir seg, sier Bakken.

Bakken ønsker å ha med assisttrener Paal M. Tødaas videre. Sistnevnte skal være på glid.