Siden 18.00 søndag kveld har to snøkanoner gått kontinuerlig i Knyken skisenter og etter hvert vil muligens en tredje snøkanon bli slått på i hoppanlegget.

— Vi kommer til å prioritere å dekke stadion med snø i første omgang og få til en trase på rundt en kilometer. Fortsetter kuldeperioden etter vi har fått til det kommer vi til å utvide løypetraseen og begynne med produksjon i hoppbakkene, forteller Fossbakk.

— Hvordan er mulighetene for å gå på ski nå?

— Vi har folk som går på ski i Knyken allerede. Om en går der det bare er natursnø, så bør en ikke ha på nyskia. I tillegg har vi nå snart fylt stadion med snø og har begynt å få det utover traseen, så den kan nok tas i bruk ganske snart, sier Fossbakk.

Fossbakk er godt fornøyd med at det har blitt forhold til å produsere snø såpass tidlig, men skulle helst sett at det kom natursnø. To snøkanoner har produsert hele døgnet siden søndag ettermiddag. En kanon produserer rundt 30 kubikkmeter snø per time. Fram til i dag er det produsert cirka 2500 kubikkmeter. Det koster idrettslaget 600 kroner i timen å produsere kunstsnø i Knyken med to kanoner. Siste vinter ble det produsert snø i Knyken skisenter for 75 000 kroner.

— Det mest optimale er at det kommer et godt lag med natursnø. Det er kostbart å produsere snø, men for oss er det viktig å få en god såle for vi har noen viktige arrangement i vinter, sier Fossbakk.