HEMNE: Pål André Hellands foreldre Ole Johan og Helen var selvsagt i Oslo på cupfinalen. De kan vel neppe tenke seg å få mer "full pakke" enn at sønnen scorer tre og er nest sist på det fjerde målet.

Trent mye

- Det var på grensen til rørende, skal jeg være ærlig. Jeg var fuktig i øyekroken, og det er sjelden. Da onkel Arne Nils snudde seg mot på tribunen etter den tredje scoringa, var det hardt. Jeg hadde ordna med billett til ham på finalen, sier Ole Johan Helland.

Pål André sine tre scoringer var nærmest som tatt ut av den læreboka Ole Johan og Pål skrev da Pål bodde hjemme.

- Et skrudd frispark, et skudd nede i keepers korthjørne og det tredje i langhjørnet... Ja, vi har holdt på en del med sånne ting opp gjennom åra, sier Ole Johan.

Fryktet det verste

- Hva topper dette for en fotballfar?

- He-he, det er selvsagt vanskelig. Men Rosenborg fikk ei annulert scoring som også Pål var nest sist på. Hadde den blitt godkjent, ville det vært enda større.

Faktisk var det litt tvil om Pål André kunne spille cupfinalen søndag.

- Sist mandag var jeg på Rosenborg-trening, som eneste tilskuer. Da var Pål i storform. Men så ble han skadet. Han gikk rett i garderoben sammen med fysioterapeuten, uten å snakke med meg. Det er sjelden. Jeg fryktet det verste, og bestemte meg for å vente til Pål ringte meg. Det gjorde han, og jeg ble litt roligere da, sier faren.

Hardt å holde igjen

Også mamma Helen Helland slet med tårene på tribunen.

- Ja, det var hardt å holde igjen. Jeg er egentlig en ganske rolig person, men ut over i kampen ble jeg noe helt annet.

- Da han mottok kongepokelen var jeg skikkelig rørt. Og det er kanskje ikke så rart, sier Helen Helland.

Hun sier sønnen har et enormt konkurranseinstinkt, som vil gi alt for å slå en 3-åring i Ludo!

- Han er bare slik, og denne holdninga har han nok skapt selv. Jeg vet ikke om han ligner verken på Ole Johan eller meg når det gjelder konkurranse- og vinnerinstinkt. Vi som foreldre har bare lagt til rette for at han ble slik.

Én sønn hjemme

Også Pål Andrés brødre Håkon Magnus og Jan Hallvard var også med på Oslo-tur.

- Vi har hatt det sååå artig her, sier Helen Helland.

- Og fjerdemann?

- Ole Jakob er litt mer avbalansert, og har sagt at han vil reise når det blir Champions League-spill!

Pål André Helland har spilt fire av de siste fem cupfinalene. Dette var den tredje seieren. Han er spilleren som nærmest har klippekort på Ullevaal. Han er den første spilleren siden 2004 med hat-trick i Norges viktigste kamp - cupfinalen.