Hemnværingen Pål André Helland ble den store helten i dagens cupfinale.

Tre med venstre

Han scoret tre av Rosenborgs fire mål - og var i tillegg nest sist på det fjerde. Det er første gang siden 2004 en spiller scorer hat-trick i en cupfinale. Og det er første gang i historien at Rosenborg tar "The Double" to sesonger på rad.

Etter 12, 63 og 65 minutter sa det pang fra venstrefoten til høyrevingen da Kongsvinger ble knust.

Mange kjenner KIL/Hemne

- En stor dag å være ordfører i Hemne med tanke på at Pål André og en rekke andre fotballspillere er oppfostret her, sier Odd Jarle Svanem, som satt på tribunen på Ullevaal.

Da ST snakket med Svanem, sto han og pratet med en gjeng Kongsvinger- - for ikke å si KIL-supportere.

- Både de og mange andre jeg har snakket med kjenner til talentfabrikken Hemne. Det var også tilfellet da jeg ble intervjuet av NRK i går. Journalisten ble veldig ivrig da jeg fortalte at jeg er ordfører i Hemne. Han hadde også lest hjemmeleksa si og ramset opp alle spillerne som er "produsert" i Hemne og som har spilt toppfotball, sier Svanem.

To skjerf

Styreleder Roger Lernes i KIL/Hemne var også til stede på Ullevaal.

- En stor dag, og det er veldig spesielt når vi vet at dagens helt scoret tre mål. Du blir litt ekstra stolt, sier Lernes.

- Anslagsvis hvor mange hemnværinger var i Oslo, tror du?

- Veldig vanskelig å si, men et sted mellom 50 og 70, kanskje. Pluss mange utflytta hemnværinger som helt sikkert var her i dag, sier Lernes, som så mange andre denne helga trofast bar både KIL/Hemne- og Rosenborg-skjerfet rundt halsen.

Savna Magnus

- Kan det bli bedre?

- Ja, Magnus (Stamnestrø, red. anm.) skulle ha fått kommet innpå han også!