- Det viktigste er at vi får arrangert skirenn, sier Arnt-Otto Lie i Orkangers skiavdeling som håper at Petter Northug vil bruke rennet som oppladning til VM i Lahti.

I fjor gikk Johan Evjens Minnerenn etter planen i Ulvåsen med 90 deltakere i mosjonsklassen og nærmere 50 i konkurranseklassen, men de siste årene har OIF slitt med å få gjennomført minnerenn på grunn av snømangel i Ulvåsen. Etter at snøen regnet bort tidlig i januar har det knapt landet et snøfnugg i Trøndelag, men Knyken har produsert snø og har flotte forhold til å arrangere skirenn. Rennet går av stabelen søndag denne helga.

- Det er for lite snø i Ulvåsen til å arrangere det der. Vi synes det er viktig å likevel gjennomføre det familievennlige skirennet og har derfor flyttet rennet til Knyken dette året. Knykenfolket har vært veldig imøtekommende og stiller sin arena til rådighet, samarbeidet har vært et godt eksempel på god samhandling mellom idrettslagene. Det er OIF som er arrangør, sier Arnt-Otto Lie.

Viktig å arrangere

De siste årene har det blitt vanskeligere å arrangere skirenn. Både i 2014 og 2015 ble minnerennet avlyst, mens det var flotte forhold under fjorårets renn.

- Bakgrunnen for at vi flytter det i år er at det er mange skirenn som er avlyst i år. Vi ønsker å opprettholde skiglede for mosjonister og trimmere. Det er god folkehelse og konkurranse er alltid gøy, sier Lie

Han håper på god deltakelse nå som rennet blir arrangert i Knyken.

- I fjor var det drøyt 150 på startstreken og det var ikke all verden. Vi hadde vel 250 til start i 2013. Vi ønsker å samle skivenner og folk i bygda på et familievennlig skirenn som alltid har hatt mange deltakere i trimklasser. Dette er et renn som er ypperlig for familier som kan gå så langt de føler for og alle får premier, sier Lie.

Håper på Northug

I 2013 stilte blant andre Niklas Dyrhaug, John Kristian Dahl, Chris Jespersen og Tore Bjørseth Berdal til start i Ulvåsen og knuste løyperekorden med flere minutter. Lie mener at dette løpet må være en perfekt oppladning for Petter Northug før VM.

- Kanskje kommer det langrennseliten i Trøndelag siden det kan passe godt med terminlista. Det er ikke umulig at Petter Northug stiller. Dette må jo være en fin gjennomkjøring til VM. Her er det flotte sprintbakker som han kan prøve seg i, sier Lie.

Flotte forhold

Orkdal IL og Knyken har brukt det kalde været til å produsere snø og det er dermed flotte forhold i løypene.

- Løypa går i 5 kilometers sløyfer og det er fem runder for dem som skal gå 25 kilometer. Det er en veldig publikumsvennlig løype da løperne passerer stadion, så vi håper på masse publikum, sier Lie.

Det er 39. gang det tradisjonsrike rennet arrangeres.