Orkangers damelag hadde kniven på strupen foran hjemmekampen mot Byåsen i Orklahallen torsdag kveld. Laget måtte ta poeng om det skulle være noe særlig håp om å berge plassen. Og det ble litt av en nervepirrende håndballkamp i Orklahallen.

Byåsen Bredde hadde sendt et forholdsvis sterkt lag til Orklahallen og det fikk vertene føle i første omgang. Orkanger-spillerne hadde høye skuldrer og var hele tiden et par mål bak i målprotokollen. Til pause ledet gjestene 11-10.

Sterk 2. omgang

I andre omgang virket det som det var et helt annet Orkanger-lag som kom på banen. Solid forsvarsjobb og til tider sprudlende angrepsspill gjorde at hjemmelaget en periode var tre mål foran, men halvveis i omgangen begynte det sakte, men sikkert å jevne seg ut. Da det gjensto fem minutter så det en periode litt mørkt ut for at OIF skulle få med seg noe som helst. Men damene kjempet seg mesterlig inn igjen i kampen og med 30 sekunder igjen var det 26–26 og Orkanger fikk det siste angrepet. Dessverre ble det bom fra kant sekundet før slutt, men Orkanger tok poenget de trengte for å fortsatte være med i kampen om å berge plassen til neste sesong.

To kamper gjenstår

Etter kveldens uavgjort kamp gjenstår det to kamper for Orkanger og Ålesund som kjemper om å berge plassen. Sistnevnte har to poeng mer, men har tøff motstand i Oslostudentene og Volda i sine to siste. Orkanger har igjen bortekamper mot Sverresorg og Levanger 2 og det er spesielt siste kampen mulighetene for seier ligger. Førstelaget til Levanger spiller kamp samme dag, noe som gjør at de ikke kan bruke førstelagsspillere på andrelaget.

Det blir med andre ord en meget spennende avslutning på årets 2. divisjon.