Turskytterrennet ble stiftet allerede i 1965 og blir søndag arrangert for 37. gang. Turskytterrennet skifter på å starte fra Snillfjord og Lensvik. Årets start går fra Øyangen friluftsområde i Lensvik. Løypa er i utgangspunktet på 20 kilometer og går i flott turterreng, men årets utgave kan bli noe kortere sier rennleder Halgeir Meland.

- Det er litt lite snø i området, så det er mulig vi må ta noen snarveier. Det som er sikkert er at det blir renn, men det blir mest sannsynlig ikke 20 kilometer. Vi har noen ute i løypen for å sjekke hvordan forholdene er, sier Meland.

Håper på 400

Turskytterrennet har tradisjonelt trukket mye folk, men i fjor gjorde dårlig vær til at "bare" 174 sto på startstreken. I år håper arrangøren på langt flere deltakere.

- Værmessig ser det veldig bra ut. I fjor ble det veldig bløtt og det var ikke så mange som stilte, men i år er det meldt langt bedre forhold, så vi håper å komme opp på normalen på rundt 400 deltakere, sier Meland.

Innlagt i turskytterrennet skal det i utgangspunktet være skytterklasser, men det ser litt mørkt ut for det også i fjor.

- I fjor ble det skytedelen avlyst fordi det var for blått og i år også er det høyst usikkert på om vi får til en skytedel i rennet, sier Meland.

Arrangerer busstransport

Det vil bli busstransport fra Aa skole før rennet, med retur etter rennet når første buss er full. Løperne som vil ha buss før og etter rennet bestiller plass ved påmeldingen. Det er satt opp gratis buss fra rennkontoret ved Lensvik skole opp til start ved Øyangen. Likeledes er det busstransport fra målområdet og ned til Aa skole. Arrangøren ber om at flest mulig bruker bussene, da det er begrenset parkering ved start- og målområdene.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255