Ørasprinten foregår midt i Kyrksæterøra sentrum og er et gateløp på nøyaktig 5 kilometer, som er kontrollmålt av Kondis. Løperne skal gjennom to runder på 2,5 kilometer. Med svært lite bakker framstår løypa som lettløpt, og tanken er at løpere på alle nivå kan teste formen, sammen med mange andre likesinnede. Opplegg for trim, fellesstart uten tidtaking og konkurranse fellesstart med tidtaking.

- Vi legger opp til et breddearrangement som treffer både barn, familier, trimmere, mosjonister og elite, sier Ole Arnold Sødal som leder i Kyrksæterøra IL sin friidrettsavdeling.

Publikumsvennlig

Siden løypa går i kriker og kroker rundt om i sentrum framstår løpet som veldig publikumsvennlig. Man kan se løperne mange ganger underveis. Det blir start og mål ved Lidalsbygget som tidligere. Arrangøren har satt opp to hemmelige idealtider for dem som deltar i trimklasse; en typisk joggetid og en gåtid. Dersom du treffer en av disse får du en utmerkelse.

Utfordrer firma

I år tilbyr arrangøren mulighet til å løpe Ørasprinten som lag, i form av en stafett på fire etapper. Disse står på samme startstrek som konkurransen, og kan bli et artig innslag. Kanskje noen tar utfordringen i å matche de beste når man deler opp distansen på fire løpere?

- I tillegg utfordrer vi alle lokale firma/organisasjoner til å delta; fotballklubb, firma, pokerlag, bridgeklubb, syforening osv. De som klarer å mønstre flest deltakere på årets Ørasprint får en utmerkelse for dette, i form av vandrepremie som går på rundgang fra år til år, sier Sødal.

Som før har arrangøren egne barneløp med distanse på cirka 350 meter for de yngste og 600 meter for aldersgruppa 7–12 år. Supermann dukker opp i år også. Han hjelper de som faller av under barneløpene. Det har vært en populær detalj i de foregående Ørasprintene.

Sterke løpere

Rykter tilsier at Ørasprinten får besøk av mange av Midt-Norges beste langdistanseløpere. Heriblant strindheimsløperen Trond Ørjan Eide, som vant fjorårets utgave på den sterke tiden 14.56, og plasserte seg selv og Ørasprinten øverst på 5 kilometer-statistikken i Norge i 2016. Også i dameklassen kan det bli gode prestasjoner, med blant andre Maria Wågan (som vant fjorårets NM terrengløp) på startstrek.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255