Meldal kommune innvilger søknaden med inntil 23 prosent av totalkostnaden begrenset til 150.000 kroner i tilskudd til prosjektet «Jan Egil på sokkel» i Løkken sentrum. Det er en forutsetning at prosjektet blir fullfinansiert og gjennomført som planlagt, heter det i rådmannens forslag til vedtak.

Det vedtaket ble enstemmig vedtatt under formannskapsmøte onsdag 26. april.

Prosjektgruppen «Jan Egil på sokkel» består av Rolf Johan Ervik, Ove J. Snuruås, Eystein Steigen, Inge Storås og Marit Mjøen. I februar ble prosjektet første gang lansert med et uhøytidelig skøyteløp på Granatjønna på Bjørnli i Meldal. Det var her grunnlaget for hans fantastiske karriere ble lagt. Sammen med Kay Arne Stenshjemmet, Sten Stensen og Amund Sjøbrend utgjorde Jan Erik Storholt de som ble kallet de fire «S»-ene på 70-tallet. Skøytesporten var større enn noen gang.

Selv om Storholt har en imponerende karriere er det 1500 meter fra Innsbruck i 1976 han er mest kjent for. På Storholts bursdag, 13. februar gikk han raskest av alle på 1500-meteren, tok gull og satte olympisk rekord med tiden 1.59.38 i et spennende samløp med sovjeteren Jurij Kondakov.

Det gjør han til den eneste olympiske mester fra Meldal kommune og nå skal han også foreviges på en sokkel i Løkken sentrum.

Da ST snakket med den beskjedne skøyteløperen var han fornøyd med å bli hedret.

- Det er ikke så uvanlig at idrettsfolk kommer på sokkel, men jeg må si at jeg synes det er stas, men jeg er litt for beskjeden til å gi sann voldsomt uttrykk for det, sa Storholt.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255