Sondre Sørløkk gikk gradene fra moderklubben Meldal via Orkla, før han i fjor sommer tok steget opp i toppfotballen i Ranheim. Han skal spille treningskampen på tirsdag mot gamle lagkamerater.
(Foto: Orkla FK)

Sondre Sørløkk gikk gradene fra moderklubben Meldal via Orkla, før han i fjor sommer tok steget opp i toppfotballen i Ranheim. Han skal spille treningskampen på tirsdag mot gamle lagkamerater. Foto: Orkla FK

Orkla møter Ranheim

Tirsdag kveld 18. juli: Gjensyn med gamle Orkla-spillere.

Orkla møter tirsdag kveld 18. juli Ranheim til treningskamp på Orkdalsbanken stadion.

Orkla, som ligger nest sist og på nedrykksplass i 3. divisjon, forbereder seg til en tøff høstsesong med å møte laget som ligger på andreplass i OBOS-ligaen (1. divisjon). Dermed blir det et møte mellom to klubber som de siste årene har etablert et tett og godt samarbeid.

Orkla har tenkt å slå hardt tilbake når høstsesongen starter. Ranheim på sin side har imponert i OBOS-ligaen og ligger ved halvspilt serie an til opprykk (to beste rykker direkte opp) til Tippeligaen.

Gamle helter

Kampen blir også et gjensyn med to Ranheims-spillere som tidligere har akslet Orkla-trøya. Sondre Sørløkk gikk som kjent gradene fra moderklubben Meldal via Orkla, før han i fjor sommer tok steget opp i toppfotballen i Ranheim. Christian Eggen Rismark, årets Ranheim-kaptein, kommer også. Barnebarnet til Nils Arne Eggen spilte høstsesongen 2015 i Orkla for å «restarte» karrieren sin.

Orkla og Ranheim er tuftet på mange av de samme verdiene, blant annet med en klar filosofi om å utvikle spillere med lokal tilknytning. Det betyr muligheter for lokale spillere fra orkdalsregionen til å gå veien via Orkla og til Ranheim i toppfotballen.

Hospitering

Flere Orkla-spillere har i år hospitert med Ranheim, noe som bygger opp under Ranheims målsetting om å gi unge trønderske fotballspillere muligheten til å realisere drømmen om toppfotball.

Samarbeidet mellom Orkla og Ranheim medfører tett kontakt både sportslig og administrativt, og det er selvfølgelig veldig interessant for Orkla å få innblikk i hvordan Ranheim har utviklet seg fra en bydelsklubb til å bli en klubb som kjemper i toppen av OBOS-ligaen.

Toppet mannskap

Ranheim på sin side har uttalt at de har stor tro på den måten Orkla driver spillerutvikling på – og begge klubbene er derfor klar på at et slikt samarbeid er en vinn-vinn-situasjon.

Til kampen på tirsdag stiller Ranheim med sitt beste mannskap, mens Orkla mangler noen av sine spillere, blant annet kaptein Steinar Gjersvoll. Det blir derfor en voksen utfordring for hjemmelaget, men samtidig en veldig god gjennomkjøring før høstsesongen starter med bortekamp mot Sverresborg søndag 23. juli.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Christian Eggen Rismark, årets Ranheim-kaptein, kommer også. Barnebarnet til Nils Arne Eggen spilte høstsesongen 2015 i Orkla for å «restarte» karrieren sin.
(Foto: Orkla FK)

Christian Eggen Rismark, årets Ranheim-kaptein, kommer også. Barnebarnet til Nils Arne Eggen spilte høstsesongen 2015 i Orkla for å «restarte» karrieren sin. Foto: Orkla FK

Leses nå:

Travbanesaken avgjøres

Søndag avgjør ekstraordinær generalforsamling i Midt-Norge travforbund hvor det nye regiontravanlegget skal bygges.

Steinshaug med nytt stortalent

Torkil Steinshaug er tilbake i hetluften med et nytt stort unghesttalent.

Hjemmehåpet løper for nytt NM-gull

Ingeborg Eide er regjerende norgesmester i stafett for junior, og ser store muligheter i det krevende Trønderterrenget i Orkdal til helgen.

Årets ildsjel i Orkdal

Prisen blir delt ut på under Idrettens hederskveld i Trondheim i oktober.

Forventer en rosa strøm

For første gang arrangeres Rosa sløyfe-løpet i Trøndelag

Leder 23. september

Voldsomt press

Svært mange unge i dag går konstant rundt i ei stressboble uten mulighet til den minste lille mentale pustepause

Klar for siste og største etappe

Starter brubygginga om ca. ett år.

Vært med på ei rivende utvikling

Møller Bil Orkdal har markert 30-årsjubileum og feiret seg selv og kundene denne uka.