Lørdag 2. september går sykkelløpet og familieturen Laugen rundt i Skaun. Denne tradisjonsrike og familievennlige sykkelturen som er blitt arrangert i over 30 år, er på rundt 20 kilometer.

Familietur

- 1.-klassinger kan godt sykle denne turen. Mindre barn kan også sitte i vogn eller på sykkelsete, sier Ragnhild Kjøren Lefstad i trimavdelinga til Skaun idrettslag.

De som deltar på sykkelturen registrerer seg på Venn lørdag formiddag, men de kan starte sykkelturen fra der de bor; om det så er Eggkleiva, Jåren eller Råbygda.

- Og hvis det ikke passer å sykle på lørdag, kan de komme og registrere seg på lørdag og sykle når det passer dem, sier Lefstad som var svært godt fornøyd med deltagelsen i fjor.

Greit sykkelvær

Det er premiering for første gangs deltagelse og videre hvert femte år. Ifølge Lefstad var det flere som fikk premie for 30-års deltagelse i fjor. Det er også uttrekkspremier blant alle deltagerne.

Ellers anbefaler hun sykkelturen som går på asfaltert veg rundt Laugen via Eggkleiva, Jåren, Råbygda og Venn. Turen som er lett kupert, går gjennom vakkert bygdelandskap uten altfor mye biltrafikk.

- Det er meldt greit sykkelvær på lørdag med oppholdsvær og mellom 10–16 grader, forteller hun.