Norske kombinertveteraner har gjort det til en tradisjon å samles til veterantreff annethvert år. Under forrige veterantreff i Oslo og Holmenkollen for to år siden ble Per Inge Ree utfordret til å ta på seg arrangementsansvaret for et treff i Orkdal. Meldalingen, som var trener for det norske kombinertlandslaget i flere perioder på 1970-, -80 og -90-tallet, takket ja til å ta over stafettpinnen, og sammen med kona Jorunn var han vert da kombinertveteranene tok turen til Orkdal og Meldal forrige helg.

Kombinertmøte i Knyken

Deltakerne bodde på Bårdshaug Herregård under oppholdet, og de ble tatt med både til Knyken og til Løkken Verk.

I Knyken fikk de ei omvisning i anlegget, og fikk også overvære fredagens konkurranse med kombinertløpere i alle aldersklasser. Møtet var stor stas, både for de gamle, de nye og de som

– De var mektig imponert over hva man har fått til i Knyken. En del visste vi jo fra før, etter at Knykengjengen fikk frivilligprisen. Men noe annet var det å se resultatet med egne øyne, sier Per Inge Ree.

Skimuseum

Lørdag fikk veteranene se enda mer av Orkdal, før de tok turen med Thamshavnbanen til Løkken Verk. Der havnet følget midt i Bergmannsdagan, og fikk ekstra oppmerksomhet da Arne L. Haugen sørget for å melde gruppas ankomst. Ei samling av kombinertpremier fra 1920 og fram til i dag sto for anledningen utstilt på Orkla Industrimuseum, og var et populært innslag både for veteranene og publikum på Bergmannsdagan

En minikonsert med Ronny Kjøsen og Thomas Lomundal ble det inne i Gammelgruva, før turen gikk tilbake til Orkanger og et kåseri med Otto Ulseth.

På kvelden var det dekket til festmiddag, dit også gullvinnerne fra Sotsji-OL var invitert, og det ble ei fin kobling av gamle og nye stjerner. Irene Snuruås sto for det kulturelle innslaget, og sang så gamle skistjerner fikk tårer i øynene.

Søndag fikk kombinertveteranene bli med på ei omvisning på herregården, med Gunnar H. Lysholm som guide.

God reklame

– Jeg føler at vi fikk vist Orkdal og Meldal fra godsida, og treffet høstet mange godord fra deltakerne. Dette er god reklame for dalføret, sier helgas vert, Per Inge Ree, som gjerne vil takke de lokale bidragsyterne for støtten.

Stafettpinnen er nå overlevert til Alta, der kombinertveteranene samles til nytt treff i 2016.